Ejby Kommune - Valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Ejby


Ved sidste valg konstituerede hele kommunalbestyrelsen sig.


\"Jeg blev valgt 17-0,\" er borgmester Claus Hansens kommentar til den enighed, der var mellem partierne og som gav Venstre borgmesterposten igen.


Få uenigheder
Umiddelbart er der ingen klare sager, problemer eller stridigheder i kommunen, som politikerne kan drage ind i valgkampen. Der er sat penge af til skolerenovering på den kommunale skole i Brenderup, og det falder nogle for brystet (DF), da man samtidig har stoppet samarbejdet med den private realskole, der måske...måske ikke...ville kunne løse nogle af opgaverne. Andre (B) er bange for, at kommunen nærmest falder i søvn og synes, at der mangler nogle visioner, som f.eks. at tage initiativ til digitalt samarbejde med andre kommuner.


Nyt udvalg til arbejdsmarkedet
Kommunalbestyrelsen sætter lige nu megen fokus på arbejdsmarkeds-politikken for at få alle i aktivering. Blandt andet vil der i næste periode blive endnu et stående udvalg i kommunen, så der bliver fire i stedet for tre:  1. Økonomiudvalget (7 medl.)
  2. Social og arbejdsmarkedsudv (5 medl.)
  3. Børne og kulturudv (5 medl.)
  4. Teknik- og miljøudvalget (5 medl.)

Kultur- og socialområdet har indtil nu været samlet i et udvalg, og alle udvalg har haft syv medlemmer.


Fraflytnings-kommune
Ejby Kommune lider under at være en fraflytningskommune. Derfor bliver et af politikernes helt store opgaver at få vendt den udvikling. Det koster kommunen mange millioner, at folk hellere vil ud end ind.


Hjerneskadet dreng ind i valgkampen
Et forældrepar i kommunen har klaget over kommunens manglende støtte til deres hjerneskadede seks-årige søn Jens. Forældrene har selv genoptrænet sønnen efter den alternative doman-metode, og har efterlyst støtte fra kommunen.
Kommunen og socialudvalgsformand Karen Jensen (V) begrunder den manglende støtte med, at behandlingen ikke er officielt godkendt og at der ikke findes nogen videnskabelig dokumentation for metoden.
Alligevel har mange andre kommuner forlængst valgt at støtte genoptræningen. Svend Aage Nielsen (DF) vil nu have sagen behandlet i kommunalbestyrelsen, for at få en afklaring på, hvorfor Ejby Kommune ikke vil støtte Jens, når andre kommuner gerne gør det.


Ex-borgmester i Vindmøllestrid
I medierne, blandt andet på TV 2/FYN, kørte i slutningen af 1998 en sag, der omhandlede teknik- og miljøudvalgets formand Ove Andersen (A) og hans vindmølle. Spørgsmålet var, om Ove Andersen (tidl. Borgmester) havde udnyttet sin position til at få en hurtig sagsbehandling, så han kunne få vindmøllen sat op på sin grund. TV 2/FYN fik senere pålagt at læse en dom fra Pressenævnet op, hvori nævnet udtaler sin kritik af indslaget. Kritikpunktet var, at Dansk Folkepartis Svend-Aage Nielsen var brugt forkert i indslaget, så det kom til at virke som om, at det var ham, der beskyldte Ove Andersen for at udnytte sin stilling.


Genopstiller efter betinget fængselsdom
Kort tid efter kom Svend-Aage Nielsen igen i mediernes overskrifter, da han fik 30 dages betinget fængsel for at have slået sin voksne datter. Han genopstiller alligevel uden tøven. \"Det var en privat sag, der nu er historie og som ikke bør have indflydelse på mit politiske liv\", siger Svend Aage Nielsen, der er fabrikant.


Uenighed om udlicitering i S
En af Socialdemokratiets stærke kort til borgmesterposten, Alex Gren, er ude af billedet hos partiet. Efter fire år i kommunalbestyrelsen genopstiller han ikke for Socialdemokratiet på grund af uenighed om partiets udliciteringspolitik. Alex Gren var mere udliciteringsvenlig end partiets officielle og vedtagne politik i Ejby. Og det har han taget konsekvensen af. Nu stiller han istedet op på sin egen liste, som han kalder Helhedslisten. Det forventes, at han nu vil tage en del stemmer fra Socialdemokratiet.Skatteprocent: 2000: 21,30 - 2001: 21,40


Tilbage til hovedsiden om Ejby Kommune