I det fynske folks tjeneste

Ejere trækker 40 millioner ud af fynsk forsikringsselskab

Ny kundevækst hos odenseanske Mølholm Forsikring, der er blevet købt af den norske koncern Gjensidige Forsikring.

Per Sehested-Blad (tv) har afleveret sit sidste regnskab hos Mølholm Forsikring som direktør. Han er nu indtrådt i bestyrelsen. Per Østergaard fra PFA overtager direktørposten. Foto: Mølholm Forsikring.

Landets største sundhedsforsikrings-selskab, Mølholm Forsikring i Odense, fortsætter med at vokse.

Det afslører det netop offentliggjorte 2016-regnskab.

Selskabets præmieidndtægter steg sidste år fra 360 til 405 millioner kroner, og Mølholm havde en nettotilgang på 15.000 kunder. Det sker i et marked med massiv konkurrence.

Dermed befæstede man sin postion i toppen af det danske marked for sundhedsforsikringer.

Antallet af anmeldte skader er på fem år vokset fra 47.000 til 97.000, men samtidig er det lykkedes at nedbringe omkostningen pr. skade fra 5.000 til 3.500 kroner. 

Mølholm Forsikring A/S, der nu har 68 ansatte i Odense, samarbejder med ca. 50 privathospitaler og privatklinikker i Danmark. 3 i Tyskland. 3 i Sverige og 6 i Spanien. 

Resultatet før skat landede på 17 millioner kroner, og det er en forbedring på 14 millioner kroner.

Det får egenkapitalen op på 153 millioner kroner.

Ledelsen udbetaler på baggrund af overskuddet 40,6 millioner kroner i udbytte til ejerne PFA-forsikring, der har valgt at sælge selskabet til norske Gjensidige Forsikring for et ukendt millionbeløb.

Gjensidige Forsikring har 4.000 medarbejdere, heraf 850 i Danmark, og handlen afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Indtægterne fra forsikringsdelen steg fra minus 2,2 til 9,9 millioner kroner - primært på baggrund af øgede priser samt en fokus på indkøb, mens afkastet fra børsnoterede obligationer og aktier samt aftaleindlån bidrog med 7,5 millioner kroner til overskuddet

Selskabet forventer et positivt resultat for år 2017 i niveauet 25-30 millioner kroner efter skat.