Ekspert: Manglende Vilhelmsen sender et forkert signal

Når SF ikke viser vækstminister udadtil i vækstforhandlingerne, skyldes det kommunikationsfejl, mener ekspert

Selvfølgelig skal vækstministeren forhandle vækstpakke, ellers er der jo ingen idé i at have en vækstminister. Det er hendes område, ligesom det er justitsministeren, der forhandler stramninger i straffeloven og ikke boligministeren.

Det siger politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg, efter at første del af vækstplanen blev præsenteret i går aftes. Uden erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF):

- Allerede fra starten, da vækstplanen Vækstplan DK blev lagt frem, var det jo Holger K. Nielsen, som SF havde valgt at sende i byen. Det giver god mening, fordi det handler om skat, som han er minister for.

- Men Vilhelmsen mangler som erhvervs- og vækstminister, fordi det også handler om grænsehandel og afgifter, tilføjer han.

Ifølge Mylenberg sender det et signal om, at hun enten ikke er med i inderkredsen, eller også ved hun ikke, hvad det er, der foregår.

- Og det er der ingen tvivl om, at hun selvfølgelig gør. Så er politik heller ikke sværere. Det er jo ikke fordi, hun ikke er velbegavet eller ikke kan finde ud af det her. Selvfølgelig er hun med indadtil i forhandlingerne, ellers ville det være helt uhørt, siger han til Ritzau.

Det handler mere om, at partiet har en kommunikativ udfordring.

- SF har helt åbenlyst ikke overvejet de kommunikative konsekvenser af det her. Politik handler ikke bare om, hvad der står på siderne men også, hvordan det pakkes ind og præsenteres for befolkningen.

- Problemet er, at SF har truffet en beslutning, som man har tænkt var strategisk rigtig, men som kommunikativt er forkert. Det er jo aldrig sjovt for en partileder at blive efterlyst, siger Mylenberg.

Søndag indgik regeringen første del af vækstplanen med V, K, DF og L.A. Aftalen betyder genindførsel af boligjobordningen og en ny grænsehandelspakke.