Ekstra fly fra Odense Lufthavn

Spies har indsat et ekstra fly fra Odense Lufthavn til Tyrkiet på grund af en kraftig stigning i efterspørgslen på rejser til sydens sol og varme.

Efter at have holdt udsalg i maj og juni og i begyndelsen af juli, kan charterbranchen ikke få flysæder nok i højsæsonen og i skolernes efterårsferie.

Det skriver Jyske Mediers rejsesite.

Falk Lauritsen Rejser har således måttet sætte ekstra fly ind til Bulgarien og den græske ø Kos.

- Stor efterspørgsel har skabt behov for endnu flere flyafgange fra Billund til de populære feriemål på Kos i Grækenland og den bulgarske solkyst, siger Søren Falk Laurisen, direktør i Falk Lauritsen Rejser.

Han har foreløbig bestilt 5000 ekstra flysæder til højsæsonen.

- Sidste år måtte vi desværre melde udsolgt og skuffe rigtig mange, så med flere afgange til Kos og Bulgarien gør vi i år alt for, at alle solhungrende danskere kan rejse sydpå og være sikre på at få godt vejr i deres sommerferie, siger Søren Falk Lauritsen, der også nævner feriebudgetvenlige priser som årsagen til interessen for de to rejsemål.

Apollo har også måttet sætte ekstra fly ind til den græske ø Kos og Bulgarien.

- Det er især jyderne, der vil til de to destinationer. Så det er i Billund, der er sat ekstra fly ind.

Fra Kastrup har vi måttet sætte ekstra fly ind til Tunesien i skolernes sommerferie til rejsemålene El Sousse og Hammamet, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

Hun nævner, at efterspørgslen på sommerrejser har været stor på

grund af den bidende kulde i foråret.

- Samtidig frygter danskerne for en ligeså kold sommer, som de to somre i 2012 og 2011, siger Rikke Koks Andreasen.

Ifølge kommunikationschefen skyldes den store efterspørgsel også lockouten inden for skoleområdet.

- Det betyder, at danskerne er mere end klar til at få 100 procent styr på deres værdsatte og meget vigtige sommerferie. Vores salgspersonale ligger totalt underdrejet, og vi har måttet kalde ekstra mandskab ind til denne uge, siger Rikke koks Andreassen, der tilføjer, at man også allerede har lagt ekstra fly op til Kreta og Rhodos i skolernes efterårsferie.

- Vi får brug for godt 10.000 flere flysæder og hotelsenge, siger hun.

Spies har øget antallet af rejser med 20 procent i forhold til sidste år. Af den ekstra kapacitet er de 10 procent til Grækenland og de fem procent til Bulgarien.

- Vi har lagt tre ekstra fly op fra Bornholm - og dem er der kun få pladser tilbage på, siger Torben Andersen, kommunikationschef

hos Spies.

Han nævner, at man også har måttet sætte et ekstra fly ind fra fra Odense til Tyrkiet.

Spies' gæster vil især til Grækenland.

- Lige nu har vi i højsæsonen solgt 25 procent flere rejser til Grækenland end på samme tidspunkt i fjor. Dem, der droppede de græske øer, vender nu tilbage i et antal der er større end før krisen brød ud.

I 2011 havde vi på dette tidspunkt solgt 21.500 Grækenland-rejser mod 18.000 sidste år.

Lige nu har vi rundet 22.500 solgte rejser. Og specielt går det godt til de små øer som for eksempel Skiathos med et plus på 15 procent og Lefkas med et plus på 30 procent, siger Toben Andersen.

Star Tour har også lagt ekstra fly op fra både Billund og Kastrup.

De ekstra fly flyver til Tyrkiet, Bulgarien, Mallorca og Tunesien.