I det fynske folks tjeneste

Ekstremt uvejr: Rammer fynsk madfirma - gavner Gasa

Supermarkeder og catering-firmaer lider under oversvømmelser og ekstremt vejr i Sydeuropa.

Foto: Scanpix Denmark / Gitte Kjærbøl

Kokken og Jomfruen i Odense lider nu også under det ekstreme vejr i Italien og Spanien.

- Vi kan derfor blive nødsaget til at udskifte enkelte grøntsager i vores menuer. Hvis din ordre bliver berørt, vil vi naturligvis kontakte dig for aftale om et alternativ, skriver cateringfirmaet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

- Vejret i det sydlige Europa har i denne vinter været usædvanligt med oversvømmelser, frost og sne. Derfor er høsten af frugt og grønt enten helt ødelagt eller stærkt reduceret. Det er især forskellige typer salat, kål, agurker, tomater, squash og broccoli, der er ramt, skriver firmaet.

Op til weekenden meddelte direktør i Dansk Supermarked, Stephan Bruhn, at man har måtte sætte skilte op i adskillige butikker, der fortæller om den  usædvanlige situation, der er den værste i 25 år.

For eksempel har man kun broccoli eller blomkål i begrænsede mængder.

I februar forventer man kun at få 25 procent af de bestilte grøntsager.

Hos Gasa Odense Frugt & Grønt bekræfter salgschef Per Madsen den helt unormale situation.

- Alt hvad der har stået på friland, er hårdt ramt på grund af oversvømmelser. Vi har oplevet en øget interesse fra det tyske marked, der efterspørger danske rodfrugter, fordi de ikke kan få de normale leverancer fra Sydeuropa, siger Per Madsen.

De fleste leverancer af grøntsager importeres i dag direkte af de danske supermarkeder. Derfor er Gasa ikke selv så hårdt ramt af mangelsituationen.