EL-fremgang skærper kampen mod social dumping

Selvom Danmark efter valget er blevet mere blåt, giver Enhedslistens fremgang og fastholdelsen af røde borgmesterposter i Odense og de øvrige tre storbyer medvind til brugen af arbejdsklausuler og kædeansvar.

Opgøret med social dumping for offentlige kroner er blevet skærpet efter tirsdagens kommunalvalg. Det skriver Avisen.dk

Efter et kanonvalg i hovedstaden lover Enhedslisten at sætte sine 11 mandater bag en endnu strammere kurs over for kommunal løndumping.

- Vi vil styrke arbejdet for at sikre, at reglerne bliver overholdt. Og så skal vi have sat gang i et arbejde for at se, om indsatsen mod social dumping kan styrkes yderligere siger Morten Kabell (EL), der bliver ny Teknik- og Miljøborgmester i København, til Avisen.dk.

Brugen af billig udenlandsk arbejdskraft et hedt emne i øjeblikket. Enhedslisten forsøger at presse regeringen til at gøre arbejdsklausuler og kædeansvar obligatorisk, når kommuner indgår kontrakter med private virksomheder, der for eksempel skal bygge eller gøre rent.

57 af de 98 kommuner har formelt allerede indført arbejdsklausuler, men kun de færreste håndhæver dem, konkluderer fagforbundet 3F i en ny rapport. Samme rapport konkluderer, at de kommuner er mere positivt stemt over for arbejdsklausuler.

Forbundsformand Per Christensen er overordnet tilfreds med fordelingen af mandater og borgmesterkæder efter tirsdagens valg.

- De store byer er meget ofte retningsgivende for, hvordan andre byer indretter sig. Så det er helt afgørende, at de store byer er blevet bevaret med røde borgmestre," siger han til Avisen.dk.