I det fynske folks tjeneste

El-kartel betaler Fyns Amt

Fyns Amt får nu erstatning fra to af deltagerne i det ulovlige el-kartel, der krævede for høje priser ved amtets licitationer.  Det er første gang, at deltagerne i  el-kartellet må punge ud med erstatning. Flere erstatninger kan være på vej til Fyns Amt.

-

Fyns Amt får nu erstatning fra to af deltagerne i det ulovlige el-kartel, der krævede for høje priser ved amtets licitation.  Det er første gang, at deltagerne i elkartellet må punge ud med erstatning.

\"Det viser jo, at det i hvert fald ikke er umuligt at hente noget af det tabte hjem igen\", siger amtsborgmester Jan Boye(K) til Jyllands-Posten.

Amtsborgmesteren ønsker ikke at oplyse navnene på de to firmaer, der nu skal betale erstatning, og han ønsker heller ikke at oplyse beløbenes størrelse. Fyns Amt forventer, at indgå forlig med yderligere to deltagere i kartellet i løbet af kort tid.

Regningen til deltagerne i elkartellet kan dog vokse betragteligt de kommende måneder. Omkring 50 private og offentlige bygherrer er i øjeblikket i gang med at undersøge om de har fået udført arbejde af deltagerne i kartellet. I alt var omkring 370 virksomheder involveret i det ulovlige kartel. Mange af virksomhederne har allerede betalt store bøder.

El-kartellet skønnes at have kostet samfundet et to-cifret milliard beløb.