I det fynske folks tjeneste

EL-lodtrækning med fynske muligheder

Fodboldklubben OB skal møde Twente, Fulham og Wisla Krakow i Europa Leagues gruppespil.

Twente, Fulham og Wisla Krakow bliver modstanderne for OB i Europa Leagues gruppespil, hvor træner Henrik Clausen har en udmærket chance for at overraske.

Modstanderne kunne have været langt mere skræmmende for fynboerne, der har en realistisk chance i alle kampene.

Hollandske Twente sluttede i sidste sæson på andenpladsen i Æresdivisionen efter mestrene fra Ajax Amsterdam, og holdet har fået en fremragende start på sæsonen med tre sejre i tre kampe i ligaen.

Fulham endte på ottendepladsen i Premier League i sidste sæson, og dermed uden for europæisk deltagelse, men englænderne kom alligevel med på en fairplay-plads.

Den sidste modstander, Wisla Krakow, blev polsk mester, hvilket også borger for en vis kvalitet. Det lykkedes dog for cypriotiske Apoel FC at slå polakkerne ud af Champions League-kvalifikationen.

OB deltog også i sidste sæson i gruppespillet, hvor fynboerne skuffende sluttede på sidstepladsen med fire point i en gruppe, der også havde deltagelse af Stuttgart, Getafe og Young Boys.

Holdet har dog vist bedre form i denne sæson, hvor OB kæmpede om en plads i Champions League. Efter at have ekspederet græske Panathinaikos ud, gik det dog galt mod spanske Villarreal.

Fynboerne vandt overraskende 1-0 over Villarreal i det første opgør i Odense, men på udebane sejrede spanierne med 3-0 og gik dermed samlet videre til Champions League-gruppespillet.

OB indleder gruppespillet i Europa League på udebane mod Wisla Krakow 15. september, og fynboerne møder i den sjette og sidste gruppekamp Fulham i London 15. december.

De to bedste hold fra gruppen går videre til forårets knockoutfase.