I det fynske folks tjeneste

Elektroniske valg i Odense

Computere vil måske allerede ved næste kommunalvalg erstatte valglister i de odenseanske valglokaler. Sammen med fem andre kommuner vil Odense lave forsøg med valglister på en computer. Næste skridt bliver valg over internettet.

-

Computere vil måske allerede ved næste kommunalvalg erstatte valglister i de odenseanske valglokaler. Sammen med fire andre kommuner vil Odense lave forsøg med valglister på en computer. Næste skridt bliver valg over internettet.

Sammen med København, Frederiksberg, Høje-Tåstrup og Aalborg har Odense søgt indenrigsministeriet om tilladelse til at erstatte de traditionelle valglister med valglister på en computer.

Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen(V) har efter henvendelsen fra de fem kommuner et lovforslag, der vil gøre computere i valglokalerne lovlige. Det skriver Computerworld.

De elektroniske valglister skal gøre valghandlingen mere moderne, og samtidig vil computerne spare tid, plads og give mindre kø ved valgborde og stemmebokse. I stedet for at blive tjekket ved at valgbord, vil vælgerne kunne blive betjent af en computer.

Det nye elektroniske valgsystem bliver udviklet i samarbejde med KMD, og er første skridt i på vej mod elektroniske valg over internettet.

Forsøgskommunerne håber, at de elektroniske valglister kan være med til at øge valgdeltagelsen og sikre en mere effektiv og hurtigere optælling.