I det fynske folks tjeneste

Elever: Vi må selv tage ansvar i trafikken

Unge fra Middelfart Gymnasium vil få deres kammerater til at passe bedre på i trafikken

01:52

I Middelfart er kommune og gymnasium gået sammen om at skabe en bedre trafikkultur. Hver morgen ankommer 500 unge til gymnasiet, og de kører ikke alle efter loven. Det skaber farlige situationer, og det vil de unge gerne selv være med til at forebygge. Udfordringen er bare, at det hverken løses af løftede pegefingre eller flere lyskryds. Der skal en mentalitetsændring til.

 - Gymnasieelever har den indstilling, at det går nok, og det er måske et lidt ungdommeligt syn på tingene. Man tænker ikke, at der sker noget, før der rent faktisk sker noget, siger Jens Rønn Hansen fra Middelfart Gymnasium.

For at få både dem selv og deres kammerater til at være mere bevidste om deres egen trafikkultur og dens betydning for at forebygge ulykker, har 2. A lavet en kampagnevideo til YouTube, der viser de mange situationer, der forekommer om morgenen lige uden for deres skole.

Eleverne bag videoen mener selv, de er blevet bedre trafikanter efter kampagnen, og de håber, at de har gjort en forskel.

- At folk ser videoen og får puttet det i baghovedet og så tænker over det, næste gang de skal krydse vejen, lyder det fra Torben Dencker Israelsen fra Middelfart Gymnasium.

 - Vi har også selv forsøgt at gøre vores kammerater bevidste om, at det her faktisk er et problem, og de også kan være med til at gøre en forskel, supplerer hans klassekammerat Carina Merixalde

Elevernes rektor, Christian Alnor, glæder sig over, at eleverne erkender, at de selv har et ansvar for deres sikkerhed ude i trafikken, når nu svaret ikke er flere trafikreguleringer

 - Hvis ikke man overholder de regler, nytter det jo ikke en pind, siger han.