I det fynske folks tjeneste

Ellemann vil have redegørelse om Åhuset

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann kræver nu en redegørelse om forholdene på opholdsstedet Åhuset i Odense. Tidligere ansatte vil have stedet lukket.

Kritikken af det odenseanske opholdssted Åhuset er nu blevet en sag på Christiansborg. Indenrigsminister Karen Ellemann kræver nu en redegørelse.

En massiv kritik af forholdene på opholdsstedet Åhuset i Odense fra tidligere ansatte får nu indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) til at reagere.

- Jeg er nervøs for, om tilsynet med opholdsstedet har svigtet. De børn, som Åhuset skal hjælpe, det er nogen af de mest udsatte børn, som har været svigtet nok i forvejen. Så derfor beder jeg nu Odense Kommune om en redegørelse om sagen, siger Karen Ellemann til Ritzau.

Mere end tyve tidligere ansatte mener, at Åhuset bør lukkes, De beskylder blandt andet ledelsen for psykisk terror.

- Alle børnene er bange for lederen Stig Jørgensen, siger Gunhild Bentzen og Anette Andersen samstemmende til DR Fyn.

Ifølge de tidligere ansatte, bliver personalet udsat for psykisk terror og tvunget til at arbejde op mod 60 timer om ugen.

I alt 23 pædagoger og lærere har indberettet stedet til tilsynet i Faaborg-Midtfyn Kommune, som har ansvaret for at holde øje med institutioner som Åhuset.

Lederen af tilsynet Åse Reck oplyser, at man i længere tid har været i gang med at undersøge forholdene på Åhuset.

- Det gør vi altid, når vi får underretningen af den karakter, og inden længe har vi også en konklusion, siger hun til Ritzau.

Åse Reck kan dog allerede nu afsløre, at der ikke bliver tale om drastiske indgreb overfor Åhuset.

- Det er alvorlige beskyldninger, men har ikke fundet noget, der bekræfter

beskyldningerne. Jeg kan ikke afvise, at der kan være ting, vi ikke er bekendt med, men vi har gjort et grundigt stykke arbejde, og jeg mener, at vi har god styr på den sag, siger Åse Reck.

Karen Ellemann ser i øvrigt frem til, at tilsynet med opholdssteder snart bliver skærpet med den forventede vedtagelse af Barnets Reform.

- Fremadrettet skal tilsynet også have fokus på, om anbringelsesstedet har den pædagogik og de nødvendige kompetencer, der skal til for at kunne støtte og udvikle børnene, siger Karen Ellemann.

Hun fremhæver, at der indføres et årligt uanmeldt besøg og obligatoriske samtaler med børnene, uden at der er ansatte til stede.