En halv million babyer sat i åen

Fødevareminister Dan Jørgensen stod tirsdag formiddag fadder, da en halv million små-ørreder blev sat ud i de fynske vandløb.

Det er 20 år i træk, at Havørred Fyn sætter yngel ud i de fynske vandløb. Formålet er at fremme lystfisketurismen over alt på Fyn.

- Fundamentet for den velfungerende sportsfiskerturisme på Fyn og øerne er, at vi har en sund bestand af havørreder. Sportsfiskeri efter havørrederne alene, genererer hvert år på Fyn mere end 64.000 overnatninger og en meromsætning på mindst 38 millioner kroner, siger Martin Jensen, Havørred Fyn.

Fiskeynglen stammer fra efterårets elektro-fiskeri efter moderfisk, som fortrinsvis udføres af de fynske sportsfiskere og ynglen er blevet opdrættet af Fyns Laksefisk på Elsesmindes Produktionshøjskole.

- Det er en rigtig dejlig fornemmelse at sætte fiskene ud i vandløbene og jeg er glad for, at Fyns Laksefisk kan medvirke positivt til samfundsøkonomien ved at bidrage til et rigtig godt havørredfiskeri omkring Fyn og øerne, siger fiskemester hos Fyns Laksefisk, Linda Bollerup Høgh.

2304 fisk2

Mandag formiddag blev fiskene suget op fra deres bassiner, og de første fisk blev allerede en time senere sat ud i blandt andet Odense Å af fødevareminister Dan Jørgensen.

- Jeg er meget imponeret over den store indsats, der er gjort her på Fyn for at løfte lystfiskeriet og i særdeleshed ørredfiskeriet, og det er også derfor, at jeg for nyligt ændrede bekendtgørelsen, til gavn for lystfiskeriet på Fyn, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Udover de 500.000 ørred-yngel fra Fyns Laksefisk bidrager de fynske sportsfiskere i Vandpleje Fyn med udsætning af yderligere 86.000 ørredsmolt.

Læs mere om Fyns Laksefisk