En million underskrifter mod dyretransport

Det fynske medlem af Europa-Parlamentet, Dan Jørgensen, står bag indsamlingen af en milllion underskrifter mod lange dyretransporter i Europa.

Underskrifterne er samlet bredt i hele Europa, og indsamlingen begyndte for fire år siden. De indsamlede en million underskrifter skal nu afleveres til EU-kommisæren.

- Det er noget, jeg har kæmpet for, siden jeg blev politiker, fordi jeg synes, vi har et kæmpe problem med for lange dyretransporter, siger Dan Jørgensen til TV2/FYN.

- Det nytter ikke meget, at vi har nogle gode regler i Danmark, hvis resten af Europa ikke er med. Det er nødvendigt med et samarbejde på tværs.

Efter underskrifterne er afleveret til kommisæren, skal der fremlægges et lovforslag i kommisionen. Dan Jørgensen vil have det ulovliggjort at transportere dyr i mere end otte timer ad gangen.

- Men jeg tror på, at en million underskrifter kan lægge et stort pres, og jeg vil blive meget skuffet, hvis der ikke er sket noget inden for det næste halve år - men hellere i dag end i morgen, siger europaparlamentarikeren.

Læs mere om indsamlingen her