I det fynske folks tjeneste

En skoleinspektør til to skoler i Broby

Mens mange små kommuner lukker skoler i sparetider, forsøger Broby Kommune at undgå en lukning af en af kommunens fire skoler. Det skal ske ved at lægge fire administrationer sammen til to.

-

Mens mange små kommuner lukker skoler i sparetider, forsøger Broby Kommune at undgå en lukning af en af kommunens fire skoler.
Det skal ske ved at lægge fire administrationer sammen til to.

Det er allerede vedtaget, at Brobyværk Skole og Vester-Hæsinge Skole skal dele skoleinspektør fra det næste skoleår, der starter 1. august 2004.

Lige nu er det så i høring, om også Nørre Broby Skole og Vejle-Allested Skole fra næste år skal have fælles administration.

Hæver timetallet
\"Det betyder, at vi kan undgå at lukke skoler, og samtidig sikrer vi, at vi kan hæve timetallet til det vejledende\", siger borgmester Erling Bonnesen (V) fra Broby Kommune.

Der er cirka 750 folkeskolelever i Broby Kommune.

\"Det er jo ikke flere, end man i andre kommuner har på een stor skole. Og det har betydet, at vi ind i mellem har set klasser på ned til syv elever\", siger Erling Bonnesen.

Kritik af planerne
Men selv om der lokkes med flere timer til eleverne er der ikke udelt glæde over planerne.
En forælder som har fire børn på Nørre Broby Skole skriver i et brev til TV 2/Fyn:

\"Jeg tror ikke på, at der vil være noget tjent med en fælles administration. Tvært i mod vil der være ekstra udgifter til transport mellem skolerne for den \"nye\" skoleinspektør\", skriver Jan Igaard fra Nørre Broby.

Fjernere ledelse
\"Jeg mener ikke, at det er realistisk at forvente, at en ny og større skole på to matrikel-numre kan ledes på 37 timer, uanset hvordan det ledelsesmæssige arbejde fordeles. Måske kommer lærerne til at mærke, at ledelsen er lidt fjernere\", fortsætter Jan Igaard, der også frygter, at eleverne i fremtiden alligevel skal flytte skole på grund af for små klasser.

Ved skoleårets start i år blev alle elever fra 7.-10. klassetrin flyttet til Brobyværk Skole, mens alle elever fra børnehaveklassen til og med 6. klasse går på de øvrige skoler.

Sammenlægningen af administrationen på Nørre Broby Skole og Allested-Vejle Skole skal besluttes på et ekstraordinært møde den 26. november.