I det fynske folks tjeneste

Endnu en iskold aprilnat i vente – mulighed for torden og skypumper over Fyn

DMI forventer helt ned til tre graders frost, og i løbet af onsdagen står den på både hagl og torden.

Foto: TV 2 VEJRET

Der bliver endnu en gang brug for hue og vanter, hvis du skal tidligt af sted onsdag morgen. Selv om kalenderen siger slutningen af april, er der fortsat temperaturer under frysepunktet flere steder i landet, også på Fyn.

Ifølge TV 2 Vejret begynder onsdagen med flot, frostklart vej, hvor man på Fyn kommer ned på én grads frost.

Det samme forudser den norske vejrtjeneste YR, men DMI forventer dog, at temperaturen vil falde helt ned til mellem to og tre graders frost. 

Læs også Koldt forår: Endnu en frostnat på Fyn

Mulighed for skypumper og torden

Senere på dagen kommer der flere skyer og også mange byger, der kan være med hagl og torden. I løbet af dagen vil temperaturerne stige til mellem syv og ti graders varme.

Vejrforholdene onsdag bliver også ganske gunstige for dannelsen af skypumper - den velkendte 'tragtformede' sky, der formes under kraftige bygeskyer.

Især i Syd- og Østjylland, på Fyn samt på Sydsjælland kan man være heldig at få øje på en eller flere skypumper i løbet af onsdagen, skriver TV 2 Vejret. 

Også natten til tirsdag bød på minusgrader i det fynske forår. I Årslev nåede temperaturen ned på lidt under frysepunktet ved femtiden, og det samme var tilfældet på Tåsinge.

Til gengæld kunne Assens måle tre plusgrader som det laveste. Ifølge DMI kan fynboerne også forvente nattefrost natten til torsdag og fredag, inden vejret igen bliver lidt mere forårsagtigt.