I det fynske folks tjeneste

Endnu en nat med mange støjklager

Fyns Politi har igen i aftes og nat modtaget langt flere opkald om høj musik, end de plejer.

Der var endnu en gang mange klager om støj på Fyn natten til søndag. Foto: Kristian Grinderslev Nielsen

Natten til søndag var endnu en støjende nat på Fyn.

Fyns Politi har modtaget 37 klager om såkaldt 'musik til ulempe' i løbet af den varme lørdag aften og nat. Det er langt flere end normalt.

- Folk har jo behov for at være sociale, og når nattelivet er lukket, så må det jo være private fester i stedet, siger vagtchef ved Fyns Politi, Peter Vestergaard.

Læs også 31 klager om høj musik på Fyn i nat

I forrige uge udsendte Rigspolitiet et tweet, hvor de opfordrede folk til at skrue ned for de højlydte fester. 

- Godt vejr er lig med udendørs hygge. Men husk at tage hensyn til naboer og forbipasserende, hvis du spiller høj musik. Du risikerer, at vi konfiskerer dit musikudstyr, hvis du ikke forstår budskabet og skruer ned for musikken, lyder det i tweetet.

Men fynboerne har åbenbart ikke lyttet til opfordringen. Langt de fleste af klagerne er dog blevet løst stille og roligt uden behov for sigtelser.

- Vi har kun givet én bøde. Resten er blevet løst, nærmest inden vi ankom til stedet, siger Peter Vestergaard.

Læs også Politiet vil uddele bøder: Næsten fordobling i støj-anmeldelser

Læs om reglerne for at spille høj musik her:

For høj musik i haven kan give bøde

  • Det kan straffes med bøde at spille musik, der er til væsentlig ulempe for naboerne. Det betyder, at det er forbudt at spille så høj musik i haven, at det generer naboerne.
  • Om musik i haven er til gene afhænger blandt andet af tidspunktet. Der er forskel på at spille musik om eftermiddagen og midt om natten.
  • Ofte vil politiet starte med at give en advarsel og opfordre til, at musikken bliver skruet ned. Men Københavns Politi meddelte torsdag på Twitter, at det er klar til at udstede bøder uden en forudgående advarsel, og at de ansvarlige risikerer, at politiet beslaglægger deres musikanlæg.
  • Politiet kan forbyde brug af højttalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende.

Kilder: Bolius, Ordensbekendtgørelsen