Endnu engang danner Fyn rammen om en eventyrlig julekalender

Det bliver endnu engang med fynske landskaber på skærmen, når man tænder for fjernsynet i 2022 og ser julekalender.

For sjette gang danner den fynske natur rammer for en julekalender. FilmFyn og Mastiff har torsdag løftet sløret for den næste store familiejulekalender på DR.

Første december 2022 bliver med ægte fynsk landidyl, når den nye julekalender ruller over skærmen. Optagelserne starter til november og finder primært sted på Fyn frem til februar 2022.

Holdet bag julekalenderen har været på jagt efter unikke historiske locations i hele landet, og på Fyn har man blandt andet i Den Fynske Landsby i Odense og på Erholm Gods i Assens fundet to vigtige hovedlocations, der skal løfte den magiske historiske stemning i fortællingen.

Forventer en nærværende og autentisk julekalender

FilmFyns direktør Klaus Hansen glæder sig over, at Fyn endnu engang danner ramme om en stor tv-julekalender. 

- Fyn har endnu engang bevist, at de helt store tv-serier, der samler hele landet bag skærmen, kan produceres her. Dette bliver intet mindre end den sjette familiejulekalender, som optages på Fyn, og jeg er ikke i tvivl om, at det både skyldes Fyns mange eventyrlige locations og den store ’filmvenlighed’, som producenterne oplever ude i FilmFyns ejerkommuner, siger Klaus Hansen.

Også producent Mia Marie Borup fra Mastiff er glad for valget af Fyn, der ellers troede, det ville blive en større udfordring at finde det helt rette sted.

- At skulle tilbage til midten af 1800- tallet forventede vi ville blive en kæmpe udfordring locationmæssigt. Et stort puslespil, som muligvis også ville kræve en del studiebyg. Efterhånden som vi gik på opdagelse i mulige locations på Fyn, gik det dog hurtigt op for os, at vi faktisk kunne lykkes med at finde alt det vi skal bruge, siger hun og fortsætter:

- Locations og interiør står enten helt præcist fra den historiske periode eller kræver ganske lidt for at blive genskabt. Det er en kæmpe gave for produktionen, både økonomisk, kreativt og produktionelt. Ved at filme på rigtige locations forventer vi, at julekalenderen får et langt mere nærværende og autentisk udtryk. 

En særlig ven

Historien udspiller sig på en af de fynske herregårde tilbage i 1800 tallet, hvor julen var et sjældent og kærkomment pusterum i en hverdag på en travl herregård fyldt med hårdt arbejde.

Julekalenderens hovedperson er en fattig tjenestepige ved navn Karen, der elsker julen. Hun har en hel særlig ven, hun kun kan mødes med i denne tid - nissen Rumle. Men som ethvert andet godt juledrama, så er der selvfølgelig mørke kræfter på spil, der prøver på at spolere det hele.

Julekalenderen er lavet af Poul Berg, Mia Marie Borup og Thomas Glud og serien produceres for DR af Mastiff. Poul Berg instruerer og har skrevet manuskript sammen med Jesper N. Christiansen.