I det fynske folks tjeneste

Endnu et overfald: Pind vil skærpe straffen for vold mod betjente

I juli blev en fængselsbetjent fra Nyborg Statsfængsel skudt - og i går blev endnu en fængselsbetjent overfaldet. Nu skal straffen skærpes, lyder det fra justitsministeren.

Foto: Erik Luntang, Scanpix

Justitsminister Søren Pind (V) vil snarest fremsætte lovforslag, som skærper straffen for vold og trusler mod personer i offentlig tjeneste. Det sker, efter at endnu en fængselsbetjent er blevet angrebet af formodede tidligere indsatte mandag.

Læs også Maskeret person skyder fængselsbetjent flere gange i benet

 - Jeg vil ikke tolerere vold og trusler mod folk, der passer deres arbejde i statens tjeneste.

 - Som fængselsbetjent skal man kunne færdes frit og passe sit arbejde uden at føle, at man skal gå og kigge sig over skulderen, siger ministeren i en pressemeddelelse.

 Regeringen præsenterede i maj den første af flere såkaldte respektpakker, blandt andet med henblik på at skærpe straffen for vold og trusler mod personer i offentlig tjeneste.

Læs også Politiet: Nedskydning af fængselsbetjent synes planlagt

 Nu følger regeringen op med seks initiativer, der skal stoppe vold og trusler mod fængselspersonale.
 
Herunder vil regeringen blandt andet styrke samarbejde mellem Kriminalforsorgen og politiet, øge politisyn med fængslerne tilpasset det aktuelle trusselsniveau og styrke videndeling af konkrete og generelle informationer.

 

 - Jeg vil ikke tolerere vold og trusler mod folk, der passer deres arbejde i statens tjeneste.

Søren Pind

 Angreb mod dem, der skal passe på os, er et angreb mod os alle, og myndighederne vil gribe ind over for det, lyder det fra justitsministeren.

 - Vi skal have respekten tilbage både inden for og uden for fængselsmurene. Jeg vil snarest fremsætte et lovforslag, som skærper straffene på dette område, siger Søren Pind.

Læs også Fængselsforbundet: Vi ved, hvem der skød

Ministeren forventer, at de nye initiativer vil teste strafniveauet efter de gældende regler til det yderste, da dette er stærkt principielt.

 Det hidtil groveste overfald på fængselsbetjente fandt sted ved Nyborg Fængsel 12. juli, hvor en fængselsbetjent blev skudt flere gange i benene, da han var på vej på arbejde.

 Gårsdagens hændelse kommer i kølvandet på, at to politibetjente brutalt og koldblodigt blev skudt ned på Christiania i sidste uge.