Endnu et rekordår: - Vi mangler sommerhuse

I år er endnu et rekordår for de fynske sommerhuse, der er booket i flere uger endnu.

Hvis du skulle være en uheldig fynbo, der endnu ikke har booket sommerhus endnu, så kan du godt glemme alt om det. Sommerhusudlejere har travlt som aldrig før, og der er mere eller mindre udsolgt de næste tre uger.

Den travlhed kan i sandhed mærkes hos Feriepartner Fyn, der knokler på kontoret i disse dage.

- De næste tre uger er alt booket. Og så kommer tyskerne, og de booker helt vildt i øjeblikket, siger Torben Jersild, der er ejer af Feriepartner Fyn, Sønderjylland og Limfjorden.

De har set en 12 procents stigning i forhold til sidste år, hvor vi i høj grad også var buret inde herhjemme på grund af corona. 

Sidste års rekord var 6600 bookinger, som allerede nu er overskredet med 7560 bookinger. 

Og regner man med et sommerhus i sensommeren, så skal man også snart på udkig efter alternativer.

- Det ender nok med, at der er fuldt booket meget længere end tre uger, siger Torben Jersild. 

Tyskere langt ind i august

Dermed fortsætter tendensen, som man så sidste år, der var første sommer under coronapandemien.

I juni foretog sommergæster 1,8 millioner overnatninger i lejede feriehuse i Danmark. Her stod danske og tyske gæster for størstedelen af overnatningerne.

Og de tyske gæster kommer til at fylde i det fynske feriebillede langt ind i august. For tyskerne har været lukket ned frem til juli, og de danske sommerhusgæster havde allerede booket det, der var. 

- Så de har skubbet ferien til august i stedet for, siger Torben Jersild.

Alene i denne weekend har Feriepartner Fyn modtaget over 250 bookinger.

Mangler sommerhuse

Det har tydeligt kunnet mærkes på kontoret i Middelfart, hvor Torben Jersild og hans kolleger sidder og tager imod bookinger. 

- Det er jo rart, at vi har travlt, men det lægger selvfølgelig et pres på os, siger han og fortsætter:

- Sidste år var det også slemt, men vi skal nok komme igennem. 

Egentlig er det jo glædeligt, at virksomheden har så travlt. Men hos Feriepartner Fyn ville de gerne kunne hjælpe endnu flere ferietrængende fynboer og danskere.

- Det største problem er, at vi godt kunne bruge nogle flere sommerhuse her på Fyn. Vi fik to ind i weekenden, de er lejet ud med det samme, siger Torben Jersild.

- Der er mange sommerhuse, der er blevet solgt til danskere, der ikke kunne komme til udlandet, og så er det klart, at de selv bruger dem.

I alt har Feriepartner Fyn 600 sommerhuse. Torben Jersild anslår at de lige nu står og mangler mindst 20 sommerhuse i alle størrelser fra på lørdag og frem til september og oktober.