I det fynske folks tjeneste

Energi Fyn advarer mod falske telefonopkald

Energi Fyn advarer mod falske telefonopkald. Personen i telefonen truer med at slukke for strømmen.

Pas på fup-opkald fra dit energiselskab! Sådan advarer Energi Fyn sine kunder.

Flere kunder har gjort Energi Fyn opmærksom på, at der lige nu florerer nogle ubehagelige fup-opkald fra telefonnummer 67342216.

Opkaldene går ud på, at kunden bliver beskyldt for at have stjålet strøm fra naboen, og der derfor vil blive lukket for strømmen.

Læs også De påstod at samle ind til kræftramte børn - nu er de sigtet for groft bedrageri

Nervøse kunder

Energi Fyn står ikke bag disse opkald og selskabet anbefaler, at kunden lægger på og ikke ringer tilbage.

- Vores kundecenter har haft flere henvendelser med karakter med trusler om lukning af el med videre. Det har typisk været fra ældre kunder, der er blevet nervøse. Derfor kommer vi med advarslen, siger kommerciel direktør Finn Andersen fra Energi Fyn.

Energi Fyn vil meget gerne høre fra kunder, der har modtaget de truende opkald. Kunder kan ringe på Energi Fyns kundeservice på 70 13 19 00, hvis de bliver udsat for et fup-opkald.

Flere trusler fra samme nummer

En søgning på telefonnummer 67342216 på nettet viser, at der også bliver truet med andre ting.

Det gælder lige fra klager over hunde gøen til klager over hash-lugt i ejendommen. Andre er blevet bedt om at bekræfte et køb på nettet, og komme med kreditkort-oplysninger.

Kan være en app

Flere af TV 2/Fyns seere har gjort opmærksom på, at opkaldene kan komme fra en app til smartphones. Appen hedder JokesPhone og kan hentes til både android og iOS.