I det fynske folks tjeneste

Energicenter på Lindø er en realitet

Efter en konference med bestyrelsen for den nystiftede fond Lindø Offshore Renewable Center og eksperter inden for vedvarende energi står det nu klart, at Lindø bliver hjemsted for et nyt nationalt center for energi produceret til havs.

02:04

Lindø kan nu fejre, at værftet bliver hjemsted for et nationalt energicenter for vedvarende energi.

1 af 2

Den nystiftede fond med Poul Nyrup Rasmussen i spidsen står bag det nye center, som også får støtte fra forskellige private virksomheder, fonde og Erhvervsministeriet i form af penge fra varslingspuljen.

Bestyrelsen består udover den tidligere statsminister af Danfoss formand, Jørgen Mads Clausen, Mærsk direktør Lars-Erik Brenøe, Skycon direktør Jesper Öhlenschläger, direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, og rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede.
- Der er nogle muligheder her på Lindø, og det er nu, vi har chancen for igen at skabe nogle blivende arbejdspladser i området, siger Jens Oddershede til TV2/FYN.

Også i lokalområdet skaber det nye initiativ fornyet optimisme.
- Det er vigtigt for os, at vi får nogle langsigtede løsninger, der kan sikre en stabil beskæftigelse og bevarer Lindø som en industriarbejdsplads, siger borgmester i Kerteminde Kommune, Palle Hansborg-Sørensen, til TV2/FYN.