Engang voldsmand - nu har filmaktuelle Roland Møller fuld fart på

Den fynske skuespiller Roland Møller, der er aktuel i filmen 'Under Sandet' er en meget travl, men også attraktiv mand i branchen.

I en af årets mest ventede danske film 'Under Sandet' spiller odenseanske Roland Møller hovedrollen som den danske militære kaptajn, Carl Leopold Rasmussen. Filmen har fået fine anmeldelser, og det samme har den fynske skuespiller, for hvem tiden efter indspilningerne af det ufortalte kapitel af den danske efterkrigstidshistorie heller ikke ligger stille. 

For tiden indspiller den selv-lærte skuespiller en Hollywood-film, hjælper udsatte unge og laver radio på Radio24syv. Han har ikke noget sted at bo og overnatter i stedet på forskellige sofaer hos venner og bekendte i hovedstaden. 

- Det er stressende. Det siger sig selv. Man kan ikke rigtig finde ro, og lige nu får jeg mange tilbud og manuskripter tilsendt fra forskellige steder i verden, siger Roland Møller, som flyttede til København fra Odense for 15 år siden. 

Skuespilleren er for tiden i gang med forberedelserne og optagelserne til en ny film. De seneste år har han medvirket en håndfuld film og modtog i 2014 en Bodil for bedste mandlige birolle i filmen Nordvest. Det er på trods af, at ingen havde spået ham de store chancer på forhånd, fordi han ikke er uddannet skuespiller. 

- Da de sagde, at jeg ikke kunne lave en film, blev jeg stædig. Jeg tror altid, jeg har haft et lille oprør i mig, og så har jeg haft krudt i røven, siden jeg var lille. Jeg har aldrig fået diagnosen damp, men jeg har mig selv mistænkt for at have det, siger han. 

Den 43-årige skuespiller har foruden et flot film-CV også 10 voldsdomme og samlet set 4,5 år i fængsel i bagagen. Selvom det er et punkt på CV'et, der ikke umiddelbart indbyder til nye jobs, mener han, at det har gjort ham til en stærkere person. 

- Hvis du bare gør, det du ved, du kan, så får du aldrig en succesoplevelse. Det eneste, du lærer noget af her i livet, det er røvturene. Du lærer ikke noget af at vinde. Du lærer kun noget, når du kommer ud på tynd is, siger Roland Møller, som trækker på sine erfaringer i sit skuespil. 

 

Se den officielle trailer for filmen 'Under Sandet' her: