Engell: Ser problematisk ud for Holst

Problemerne vokser for Carl Holst. Hans Engell understreger dog, at Holst stadig har Løkkes opbakning.

Skyerne begynder at trække sig sammen over forsvarsminister Carl Holst (V).

Det siger politisk kommentator Hans Engell, efter at Holst i en sag om sin nuværende særlige rådgiver, Christian Ingemann, ifølge flere kritikere har afgivet vildledende svar.

Ingemann skulle angiveligt have hjulpet Holst under valgkampen, selv om Ingemann dengang var ansat af Region Syddanmark.

- Jeg synes, at sagen begynder at se problematisk ud for Holst, fordi han giver nogle svar, som slet ikke hænger sammen, siger han til Ritzau.

TV2 Fyn har tirsdag offentliggjort en sms, som Holst sendte til tv-stationen 8. oktober 2014.

Her bad den daværende regionsformand om, at stationens journalister lod alle ønsker om interviews gå gennem Christian Ingemann Nielsen.

- Må jeg foreslå for fremtiden, at ønsker om interview sker ved kontakt til Christian Ingemann. Christian har adgang til min kalender og kan tage imod besked om formål, ramme, vinkel osv. for interviewet", skrev Carl Holst til TV 2 Fyn.

Desuden skriver Jydske Vestkysten, at Christian Ingemann har skrevet pressemeddelelser og debatindlæg for Holst, mens Ingemann stadig var ansat i Region Syddanmark.

- Der hersker ingen tvivl om, at det er en del af en valgkamp, når man skriver indlæg og pressemeddelelser. Der går grænsen, siger Hans Engell og fortsætter:

- Hvis en minister havde bedt sin ministersekretær skrive indlæg eller pressemeddelelser, havde det været i klar strid med reglerne. Det er ikke en objektiv opgave for en klassisk embedsmand at arbejde på den måde.

Hans Engell understreger, at denne sag traditionelt ikke ville have været særlig stor.

Men fordi Carl Holst i sommer har været omdrejningspunktet fra en række sager om eksempelvis vederlag og Irak-kommissionen, er der med denne sag blevet tilføjet endnu et medlem i bunken af problemer for forsvarsministeren.

- Det er ikke noget, der truer ham, men hvis han ikke snart får lagt den ned, kan det udvikle sig. Løkke er selvfølgelig ærgerlig over det, men det er ikke noget, der får Løkke til at trække i snoren, siger Hans Engell.

- Holst og Løkke er venner, så Løkke gør ikke noget, men det er klart, at hvis Kristian Thulesen Dahl og de lokale DF'ere i Region Syddanmark begynder at brokke sig, kan der ske noget.

I et interview med TV2 News afviser Carl Holst beskyldningerne.

- Han (Christian Ingemann, red.) har ikke bistået mig i min valgkamp. Han har bistået mig i mit hverv som regionsformand, siger Carl Holst.

- Han har ført min kalender sammen med andre gode kræfter. Han har ikke ført valgkamp og hængt plakater op i lygtepælene, lyder det.