Englændere køber fynsk knowhow

Syddansk Sundhedsinnovation skal understøtte innovation i det engelske sundhedssystem

Den fynske konsulentvirksomhed Public Intelligence har netop skrevet kontrakt med Syddansk Sundhedsinnovation om at levere knowhow til University of Surrey i det sydlige England. University of Surrey vil etablere et såkaldt living lab i stil med dem, der i dag findes flere af i Region Syddanmark og i Odense.

Et living lab er et dynamisk testmiljø, hvor private virksomheder kan teste deres produkter i sundhedsmæssige sammenhæng, og parterne håber på, at samarbejdet kan understøtte en modernisering af det engelske sundhedssystem.

Syddansk Sundhedsinnovation har til huse i Forskerparken i Odense og fungerer som døren til Region Syddanmarks regionale indsats inden for innovation, velfærdsteknologi, telemedicin, brugerinddragelse og arbejdet med offentlig-privat samarbejde.

Hos Public Intelligence har man også øje for den erhvervsmæssige gevinst, der ligger i det nye samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation.
 
- Vi forventer, at samarbejdet med Syddansk Sundhedsinnovation kommer til at skabe resultater både for os og for andre private virksomheder, der arbejder på at etablere sig på det engelske marked for sundheds- og velfærdsinnovation, siger Peter Julius, partner og seniorkonsulent i Public Intelligence.

Også i Welfare Tech, som er den nationale klyngeorganisation for private og offentlige aktører inden for sundheds- og velfærdsinnovation, vækker det nye samarbejde begejstring.
 
- Jeg ser samarbejdet mellem Syddansk Sundhedsinnovation og Public Intelligence, som første skud på stammen, der skal sikre en landingsbane for danske virksomheder i England, siger Christian Graversen, administrerende direktør i Welfare Tech, der også har til huse i Forskerparken.
 
 Udfordringerne i det engelske sundhedssystem ligner meget de danske, og University of Surrey har holdt et vågent øje med Region Syddanmarks satsning inden for sundheds- og velfærdsinnovation. Universitet har i løbet af de seneste to år været adskillige studieture til Region Syddanmark og syddanske aktører

University of Surrey ønsker at udnytte mulighederne i den moderne trådløse teknologi i sundhedsvæsenet og er langt fremme med etableringen af Europas første 5G testcenter.

 

Fakta: