I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten: Beskæmmende budgetforlig i Svendborg

Det var et samlet byråd, der den 21. september vedtog et nyt budgetforlig for Svendborg Kommune. Nu mødes budgettet med hård kritik udefra, Enhedslisten, der ikke er repræsenteret i byrådet, kalder budgetforliget \"beskæmmende\".

-

Det var et samlet byråd, der den 21. september vedtog et nyt budgetforlig for Svendborg Kommune. Nu mødes budgettet med hård kritik udefra, Enhedslisten, der ikke er repræsenteret i byrådet, kalder budgetforliget \"beskæmmende\".

Budgettet byder på samlede nedskæringer for 9.5 millioner kroner, og Enhedslisten kritiserer især Socialdemokratiet, SF,  Alternativ Liste og Det Radikale Venstre for at stemme for budgettet.

\"Vi synes det er beskæmmende at et byråd, som har flertal uden om Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, ikke udnytter dette til at skabe et alternativ. Socialdemokratiet har valgt blot at fungere som bogholdere for Anders Fogh og sikre regeringens skattestop\", siger Jesper Kiel fra Enhedslisten i Svendborg.

Enhedslisten debatterede budgetforliget på et medlemsmøde tirsdag, og her var holdningen, at det var bedre at lade grundskylden og dækningsafgiften stige i stedet for at lave besparelser.

\"Vi forstår ikke at SF og Alternativ Liste og for  den sags skyld de radikale har villet være med til at skære ned på SFO og daginstitutioner, forringe forholdene for de ældre på ældrecentre og deres kørselsordning samt lave sociale nedskæringer der rammer de grupper som helt eller delvist er udstødt arbejdsmarkedet.  Der er brug for et oprør mod regeringens politik som læsser flere udgifter over på kommunerne. Derfor er vi skuffede over at  SF, Alternativ Liste og De Radikale nu er trådt ind i "Det Forenede Byrådsparti" - et parti som ved næste kommunalvalg tilsyneladende kun har en reel opposition: Enhedslisten\" siger Jesper Kiel.  

SF afviser kritik
SF\'s medlem af økonomiudvalget, Bruno Hansen, afviser Enhedslistens kritik. Han mener, at SF netop har gjort gavn ved at deltage i forliget.

\" Vi har fået minimeret skaderne med seks millioner. Hvis vi ikke havde været med, havde budgetforliget set meget værre ud\", siger Bruno Hansen.

Bruno Hansen nævner tre eksempler på resultater, som han er stolt af i forbindelse med budgetforhandlingerne.

\" Vi fik taget en takststigning på den kollektive trafik af bordet, vi bevarede to biblioteksfilialer og vi fik bevaret to væresteder for sekls til ti-årige børn\", siger Bruno Hansen.