Enhedslisten opruster før kommunalvalget

Enhedslisten har ansat byrådsmedlem Jesper Kiel som konsulent før kommunalvalget for at få flere byrådsposter.

Enhedslisten ønsker flere lokalpolitikere valgt til byrådene ved kommunalvalget i november næste år. Derfor har partiet ansat Jesper Kiel, der sidder i byrådet i Svendborg, som konsulent.

Han regner med, at partiet vælges ind i alle fynske byråd, skriver Fyens Stiftstidende.

Ved kommunalvalget i 2009 fik Enhedslisten under én procent af stemmerne i mange fynske kommuner. Men ved folketingsvalget i september 2011 fik partiet støtte fra 6,3 procent af de fynske vælgere.

Og fynboerne strømmer til Enhedslisten. Partiet har på øen på få uger fået 27,6 procent flere medlemmer. Normalt står Enhedslisten stærkest i de store byer og har haft meget svært ved at vinde i lokalpolitik.

Enhedslisten sidder kun i ni af 98 byråd. Og på Fyn har partiet kun et enkelt medlem af byrådene i Svendborg og Odense.

Nu kan Enhedslisten få sit kommunalpolitiske gennembrud, mener kommunalforsker Roger Buch.

- Men det bliver ikke let. Det er et parti, hvis styrke er geografisk koncentreret om storbyerne, så det kræver et kæmpearbejde. Der skal skaffes kandidater, og der skal designes en lokalpolitik i hver af de 98 kommuner, påpeger han over for avisen.

Ved kommunalvalget stemmer langt flere personligt på kandidater end ved folketingsvalget. Derfor skal Enhedslisten finde lokale trækplastre. I Faaborg-Midtfyn Kommune søger partiet kandidater.

- Vi har mange unge i partiet, men de har travlt med uddannelse og vil ikke binde sig til at blive boende i lokalområdet, siger Enhedslistens kontaktperson Lars Bennedbæk til Fyens Stiftstidende.