I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten opstiller københavnere på Fyn

Enhedslisten har indstillet Rune Lund til et sikkert fynsk mandat, mens Victoria Velasquez ligger lige på vippen med et muligt fynsk mandat nummer to.

Med mindre fynboerne stemmer markant anderledes til næste valg, er Rune Lund sikret et fynsk mandat. Det andet fynske mandat er mere usikkert. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix

Enhedslisten har på partiets årsmøde denne weekend vedtaget deres kandidatliste for det kommende folketingsvalg. Og for Kreds Fyn betyder det, at Rune Lund og Victoria Velasquez kommer på stemmesedlen. De to kandidater bor henholdsvis Nørrebro og Vesterbro i København. Ud af de i alt 21 kandidater på listen er syv fra Jylland, mens 14 er fra København.

- Enhedslisten skiller sig ud på den måde, at det er årsmødet, der beslutter, hvilken kreds den enkelte kandidat får. Og eftersom man med meget stor sikkerhed kan sige, hvilke kredse der giver valg for Enhedslisten, så er det reelt årsmødet og ikke vælgerne, der bestemmer, hvem der bliver valgt til Folketinget for partiet, forklarer TV 2/FYN's Christiansborgredaktør Thomas Funding Therkildsen:

- Således blev det de facto i dag besluttet, hvem der skal sidde i Folketinget for Enhedslisten efter næste valg, konkluderer han.

De seneste målinger tyder på, at Enhedslisten vil beholde partiets nuværende 14 mandater efter valget, og dermed vil i hvert fald Rune Lund komme ind, mens Victoria Velasquez ligger lige på vippen i skarp konkurrence med Jette Gottlieb fra Københavns Storkreds og Anne Hegelund fra Nordjyllands Storkreds.

Får partiet igen 14 mandater, vil det efter al sandsynlighed blive en af de tre sidstnævnte kandidater, der får posten.