Erhvervsakademiet: Vi skal have flere højtuddannede selvstændige

Odense Kommune snuppede for to måneder siden prisen som landets iværksætterkommune, men der er altid plads til forbedringer. Hos Erhvervsakademiet savner de derfor flere højtuddannede entreprenører.

Hvis man går og har drømme at starte eget firma, er det ikke helt dårligt at bo i Odense. Kommunen fik nemlig for to måneder siden en pris som landets iværksætterkommune, men det kan altid blive bedre. Derfor savner de hos erhversakadamiet en hel bestemt type af iværksættere.

- Jeg kunne godt drømme om, at vi fik endnu flere af de højtuddannede igang som selvstændige. Og det ved jeg, at vi har rigtig mange her i byen, der arbejde på, siger Anette Pihl Nielsen, som er chef hos Erhvervsakademiet, Odense Kommune.

Nationalt er der derfor et tiltag, der hedder iværksætterpilot-ordning, som skal gøre det mere attraktivt for højtuddannede at kaste sig ud i iværksætteri.

- Der kan man få, det der svarer til en SU i op til to år, når man starter sin nye virksomhed, og så får man i hvert fald en minimumsindtægt i opstartsperioden, og det er den sværeste periode, forklarer hun.

Det er dog ikke kun økonomisk støtte, som en ny højtuddannet iværksætter, der gør brug af pilot-ordningen, kan få glæde af.

- Det bliver suppleret med sparring fra dygtige erhvervsfolk og mentorer og andre. Så det skal ikke stå alene. Men det er den type af tiltag, jeg godt kunne tænke mig flere af, fortæller Anette Pihl Nielsen, chef hos Erhvervsakademiet, Odense Kommune.

Ifølge et amerikansk finansmagasin Forbes er hele Danmark et godt sted at starte virksomhed. Danmark topper magasinets liste med 'Best Countries For Businesss 2015' for andet år i træk.

Se det fulde interview med chef hos Erhvervsakademiet her

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt