Erik Damgaard løsladt i rufferisag

Erhvervsmanden Erik Damgaard blev fredag eftermiddag løsladt efter grundlovsforhør i Odense om rufferisag.

Erhvervsmanden Erik Damgaard vidste, at hans hustru, Anni Fønsby, var involveret i bordeldrift. Det erkendte han i dag på trappen foran Retten i Odense, efter at dommeren havde løsladt ham i den rufferisag, hvor hustruen og to andre er varetægtsfængslet.

Han vidste, at hustruen var indblandet "i periferien", og han har også selv udført praktiske opgaver på en eller flere adresser i stil med at skrue løse skruer fast og sætte et skab op. Men han afviser, at han har skudt penge i foretagendet, og at han i øvrigt har bistået med bl. a. kontakter til advokater.

Erik Damgaard vil ikke sige, om han vil fortsætte ægteskabet med Anni Fønsby.

Forinden hans egen fremstilling i retten blev Anni Fønsby fængslet i tre uger. Hun er sigtet for rufferi i forbindelse med et bordel på Sankt Kjelds Plads på Østerbro i København med en skønnet omsætning på 3,7 millioner kroner. Desuden er hun sammen med en 37-årig kvinde, der blev fængslet tidligere på dagen, sigtet for medvirken til rufferi i forbindelse med bordeller i en række andre byer.

Også en 37-årig mand er varetægtsfængslet i sagen, hvor politiet bl. a. har benyttet sig af telefonaflytning for at samle beviser.