I det fynske folks tjeneste

Erik og Anni i grundlovsforhør

Kendisparret Erik Damgaard og hans kone Anni Fønsby bliver fredag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Odense.

Kendisparret Erik Damgaard og hans kone Anni Fønsby bliver fredag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Odense.

Odense Politi bekræfter fredag morgen, at storinvestoren Erik Damgaard og hans kone Anni Fønsby er blandt fire anholdte, der fredag formiddag kl 9.15 skal fremstilles i et grundlovsforhør i Retten i Odense sigtet for rufferi.

Parret blev anholdt i går i forbindelse med en landsdækkende aktion mod rufferi. Ifølge flere medie blev ægteparrets gård i Kokkedal torsdag ransaget af politiet på Fyn, som stod for aktionen. Anni Fønsby er tidligere dømt for rufferi.

I alt mødte man 24 personer på bordellerne, men efter endt afhøring blev kun de fire anholdt.

Ifølge Fyns Politi er det to kvinder på 36 og 37 år og deres mænd på 38 og 48 år, der blev anholdt. En af dem er i forvejen dømt for rufferi.

Længere tids efterforskning

Fra "A Gruppens" hjemmeside.

Fyns Politi, Afdeling for Organiseret Kriminalitet har i samarbejde med NEC, Rejseholdet, øvrige politikredse og SKAT i en længere periode i 2009 foretaget efterforskning over hele landet i sagen.

Efterforskningen er begyndt hos Fyns Politi, og hvis de fire anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør, bliver det ved Retten i Odense, fortæller Kim Strømvig fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Fyns Politi.

En af de ransagede adresser er Albanigade 13 i Odense. Her bliver der drevet brodel under navnet "A Gruppen".

Rufferi

Den Danske Ordbog:
rufferi er det at drive bordel el. at tilskynde andre til prostitution for egen vindings skyld: Synonym = alfonseri.


Straffelovens § 228. Den, der
1) forleder nogen til at søge fortjeneste ved kønslig usædelighed med andre,
2) for vindings skyld forleder nogen til kønslig usædelighed med andre eller afholder nogen, der driver erhverv ved kønslig usædelighed, fra at opgive det, eller
3) holder bordel, straffes for rufferi med fængsel indtil 4 år.