I det fynske folks tjeneste

Eriksen forlænger kontrakt: 670.000 kroner i ugepenge

Landsholdsspilleren Christian Eriksen forlænger sin kontrakt med Tottenham, så kontrakten gælder til 2020. Og så indkasserer han samtidig en gedigen lønforhøjelse.

Christian Eriksen - med rødder i det fynske - forlænger sin kontrakt med Tottenham Foto: Liselotte Sabroe/ Scanpix

Christian Eriksens kontrakt med Tottenham løber frem til sommeren 2020 mod sommeren 2018 tidligere.
 
Landsholdsspilleren Christian Eriksen er blevet belønnet for, at han gennem flere sæsoner har spillet en fremtrædende rolle på Tottenhams hold i Premier League.

 Tirsdag har den danske kreatør skrevet under på en ny kontrakt med klubben, så parterne nu har papir på hinanden frem til sommeren 2020. Det meddeler Tottenham på Twitter.

 Ifølge avisen London Evening Standard får Eriksen mere end fordoblet sin løn, så han nu får et beløb svarende til cirka 670.000 kroner om ugen for at spille i Tottenhams hvide trøje.

 Danskeren kom til London-klubben i sommeren 2013, efter han havde fået sin europæiske gennembrud i Ajax Amsterdam.

 I Eriksens første sæson i Tottenham havde han to perioder, hvor han var ude af holdet - den ene på grund af en skade - men siden etablerede han sig som fast mand i de følgende to sæsoner.

 Manager Mauricio Pochettino har vist stor tillid til danskeren, som oftest bliver brugt på holdets venstre midtbane, men ind i mellem også får en rolle centralt eller i højre side.

 På tværs af alle turneringer har Christian Eriksen spillet 134 kampe for Tottenham, og han har scoret 30 mål for klubben.

 Flere af dem har været direkte på frispark, hvilket Tottenham kalder for et "Eriksen-varemærke" i nyheden om kontraktforlængelsen på klubbens hjemmeside.

 I denne sæson har han dog ikke fået netmaskerne til at blafre for Tottenham.

 Det har han til gengæld for det danske fodboldlandshold. Christian Eriksen blev søndag matchvinder, da Danmark vandt 1-0 over Armenien i den første kvalifikationskamp frem mod VM i Rusland om to år.
 
Eriksen har spillet 63 landskampe og scoret ti mål. De seneste tre år er han blevet årets fodboldspiller i Danmark.