Eriksen funkler og scorer i Ajax-sejr

Christian Eriksen scorede og lagde op til to mål, da Ajax vandt 3-0 ude over Anderlecht i Europa League.

Hvis Christian Eriksens navn ikke allerede er kendt i hele den fodboldinteresserede del af Europa, så gjorde han torsdag aften en stor indsats for, at det snart bliver en realitet.

Danskeren, som mandag fyldte 19 år, scorede et mål og lagde op til kampens øvrige scoringer, da Ajax vandt 3-0 ude over Anderlecht i den første kamp i 1/16-finalerne af Europa League.

Christian Eriksen-showet blev indledt efter cirka en halv times spil da hans hjørnespark blev headet i mål af Ajax' Toby Alderweireld.

På det tidspunkt havde Christian Eriksens indsats været lidt op og ned, og kort før målet sløsede han bolden væk med en upræcis aflevering i et ellers farligt kontraangreb.

I anden halvleg trådte danskeren for alvor i karakter, og han var kølig, da han efter en times spil fordoblede føringen efter en friløber.

Det var Christian Eriksens fjerde sæsonmål og hans første scoring nogensinde i de europæiske klubturneringer.

Kort forinden havde Anderlecht misbrugt et straffespark, da Marcin Wasilewski sparkede bolden over mål. Værterne var i det hele taget meget dårlige til at omsætte deres muligheder.

Christian Eriksen var dog ikke færdig, og efter 67 minutter sendte han angriberen Mounir El Hamdaoui igennem med en flot aflevering, som blev forvaltet til 3-0-målet.

Returkampen om en uge i Amsterdam bør dermed være en formalitet, før Ajax går videre.

Tidligere torsdag aften sikrede tyske Leverkusen sig reelt avancementet til ottendedelsfinalerne, da holdet vandt 4-0 ude over FC Metalist fra Ukraine.

Danske Nicolai Jørgensen så hele kampen fra Leverkusens bænk.