To Eriksen-mål starter stort Tottenham-comeback

Tottenham var bagud med 0-2 til Southampton, men så kom Christian Eriksen holdet til undsætning.

Tottenham lignede en taber mod Southampton, men blandt andet på to scoringer af den danske profil, Christian Eriksen, vendte holdet søndag eftermiddag 0-2 til 3-2 i en hektisk kamp på White Hart Lane.

Eriksen startede det imponerende comeback med scoringerne til 1-2 og 2-2, inden Gylfi Sigurdsson i kampens overtid blev den store helt med sejrsmålet til 3-2.

Det var en udvikling, der var helt umulig at forudse efter en halv time, for da var London-klubben bagud med 0-2 efter håbløst forsvarsspil.

Ved begge scoringer var Kyle Naughton hovedskurken, og højrebacken havde i det hele taget en mareridtsagtig kamp foran eget publikum på White Hart Lane.

Først fejlbedømte han totalt et udspark fra Southamptons keeper Artur Boruc, så Jay Rodriguez fik frit løb og kunne bringe gæsterne foran.

Og kort efter demonstrerede han tekniske færdigheder, der lod en del tilbage at ønske, da han kiksede en tæmning foran eget felt, så Adam Lallana kunne score til 2-0.

Til alt held for Naughton og kammeraterne slog Eriksen omgående tilbage, da gæsternes Nathaniel Clyne ikke fik sparket væk, så danskeren let kunne sende bolden i mål ved fjerneste stolpe.

Og umiddelbart efter pausen fik Eriksen også udlignet, da han satte foden på en tværaflevering fra velspillende Roberto Soldado.

2-2 var meget mere, end Tottenham kunne have forventet efter en første halvleg, hvor spillet igen var helt uden struktur og sammenhæng.

Til gengæld gav udligningen ny energi, og hjemmeholdet jagtede nu helhjertet den sejr, der kunne sende holdet tilbage på femtepladsen foran Everton.

Den sørgede indskiftede Sigurdsson altså for, da de 90 ordinære minutter var overstået, og så kunne White Hart Lane bryde ud i stor jubel.

Tottenham har nu 56 point på femtepladsen, to flere end Everton, der dog har spillet to kampe færre.