Eriksen nettede i dansk nederlag

Fynske Christian Eriksen scorede Danmarks eneste mål, da landsholdet fik en skidt generalprøve til efterårets EM-kvalifikationskampe med et 1-2-nederlag i Glasgow.

Danmark burde være i stand til at slå Skotland stort. Men sådan gik det langtfra, da et svagt dansk fodboldlandshold onsdag tabte med 1-2 i Glasgow i en venskabskamp.

Hvis Morten Olsens mandskab skal gøre sig forhåbninger om at spille sig til næste års EM, så skal der bankes meget mere rust af inden efterårets tre afgørende EM-kvalifikationskampe.

Kravet mod Norge, Cypern og Portugal er med stor sandsynlighed sejr i alle kampe, hvis Danmark skal med til den kommende slutrunde.

Mod Skotland fik Nicklas Bendtner, Dennis Rommedahl og Lars Jacobsen deres første minutter på banen i mange uger, og det kunne ses med al tydelighed. Faktisk præsterede størstedelen af de danske spillere langt under niveau.

Bendtner lå aldrig i boksen, som han burde. Timingen var heller ikke god, og generelt var Danmarks frontangriber aldeles ufarlig i de 45 minutter, han var på banen.

Det var ikke meget bedre længere tilbage på banen, hvor skotterne i flere perioder kæmpede sig til overtaget på den centrale midtbane.

Og endnu længere tilbage i forsvaret blev der uddelt store danske gaver. Først var William Kvist efter 20 minutter lidt uheldig med at snitte et frispark fra Charlie Adam i eget mål til skotsk 1-0-føring.

Men skotternes 2-1-scoring burde være undgået. Målmand Thomas Sørensen og Daniel Agger fik ikke talt sammen, og så kunne Robert Snodgrass kaste sig imellem dem og med panden bringe Skotland i front.

Faktisk var der ikke mange danske lyspunkter. Der var Christian Eriksens frisparksmål til 1-1 efter en halv time og en godkendt debut til venstrebacken Nicolai Boilesen, der var dygtig til at komme med frem.

Derudover så blev det danske spil også en anelse bedre efter pausen, hvor Morten Olsen skiftede massivt ud. Niki Zimling gjorde det bedre end anfører Christian Poulsen, og Lasse Schøne fik også skabt mere end Dennis Rommedahl.

Ja, og så fik Nicklas Bendtners afløser, Nicklas Pedersen fra Groningen, i det mindste afsluttet på skotternes mål.

Den danske præstation kan til dels undskyldes med, at vejrforholdene i Glasgow var aldeles besværlige. Det regnede fra start til slut, hvilket utvivlsomt var til fordel for værterne.

Foruden Boilesen fik også Bashkim Kadrii fra OB debut i kampen.