Eriksen og Schöne redder Ajax i Roda

Scoringer af Christian Eriksen og Lasse Schöne betød, at Ajax vendte et truende nederlag til sejr.

Når man er ni point efter det førende hold i tabellen, er der ikke råd til ret mange smuttere.

Derfor var det også uhyre vigtigt, at Christian Eriksen og Lasse Schöne med scoringer i slutminutterne af ligaopgøret mod Roda sørgede for en 2-1-sejr til Ajax i Æresdivisionen.

Det ville nu også have været uretfærdigt, hvis Amsterdam-klubben ikke havde fået fuldt udbytte af udebanekampen mod Roda, der ikke havde ret meget at byde på.

Men hjemmeholdet slog til allerede i første halvleg, hvor ingen rigtigt gik til Guus Hupperts, som derfor uhindret kunne skyde på mål et stykke udefra.

1-0-føringen holdt helt indtil 10 minutter før tid. På det tidspunkt havde træner Frank de Boer skiftet Lasse Schöne ind, så der var fire danskere på banen for Ajax.

To af dem sørgede for udligningen, da Christian Eriksen køligt afsluttede et fremragende 1-2-samarbejde med Viktor Fischer til stillingen 1-1.

Og nummer tre i form af Lasse Schöne blev matchvinder, da han tre minutter før tid huggede til en tilfældig bold i Rodas straffesparkfelt, som lidt heldigt gik i nettet.

Dermed kunne den fjerde dansker, Christian Poulsen, juble sammen med sine landsmænd og øvrige holdkammerater over den tredje sejr på stribe i ligaen til de forsvarende mestre.