Eriksen og Tottenham vinder lokalopgør

Dele Alli og Harry Kane scorede målene, da Tottenham vandt over Arsenal og holdt presset på førende Chelsea.

Et par gyldne minutter tidligt i anden halvleg var stærkt medvirkende til, at Tottenham søndag vandt 2-0 over ærkerivalen Arsenal hjemme på White Hart Lane i London.

Ligaens stærkeste hjemmehold scorede først til 1-0 ved Dele Alli efter 55 minutter, og et par minutter senere blev Harry Kane tildelt et straffespark, som Tottenham-angriberen selv udnyttede.

Med sejren i den chancerige og tempofyldte kamp holder Christian Eriksens klub fast i håbet om at vinde Premier League.

Tottenham har efter den niende ligasejr på stribe 77 point for 34 kampe, fire point færre end Chelsea på førstepladsen. Uheldigvis for Tottenham har Chelsea et relativt let kampprogram i de sidste fire runder, så det bliver svært for Christian Eriksen og co. at sikre den første ligatitel siden 1961.

Søndagens kamp mellem Tottenham og Arsenal var underholdende fra start, og begge hold havde gode muligheder i første halvleg. Tottenham var tæt på at score to gange midtvejs i halvlegen, da Dele Alli først headede bolden forbi mål fra tæt hold, og lidt senere ramte Christian Eriksen overliggeren.

Tottenham-duoen tog senere revanche, da kampen eksploderede endnu mere cirka ti minutter inde i anden halvleg. Først scorede Dele Alli til 1-0, da han udnyttede returbolden, efter at Arsenal-målmand Petr Cech havde halvklaret en afslutning fra Christian Eriksen.

Få minutter senere var det Harry Kanes tur til at score til 2-0, da han sikkert udnyttede et korrekt dømt straffespark mod ham selv.

Det blev begået af Arsenals Gabriel, der kom for sent i en tackling og fældede Tottenhams topscorer. Begge hold havde chancer i resten af kampen, men ikke mindst Petr Cech tog godt fra med gode redninger for Arsenal.

Som et ekstra kuriosum på kampen ligger det nu fast, at Tottenhams fans for første gang i 22 år kan glæde sig til at have håneretten over for Arsenals fans.

I sæsonen 1994/1995 sluttede Tottenham senest foran Arsenal i Premier League, og det sker altså igen. Arsenal forringede med nederlaget sine chancer for at komme med i næste sæsons Champions League.

Manager Arsene Wengers mandskab har 60 point for 33 kampe. Manchester City indtager med 66 point for 34 kampe fjerdepladsen, der udløser kvalifikationskampe om at komme med i Champions League.