Eriksen skal have ny manager: Tottenham fyrer Sherwood

Premier League-klubben Tottenham har fyret manager Tim Sherwood et år før tid.

Fodboldspilleren Christian Eriksen skal have ny manager i Tottenham, som fyrer Tim Sherwood et år før kontraktudløb.

Det meddeler Premier League-klubben på sin hjemmeside.

- Vi blev enige om en 18 måneders kontrakt med en mulighed for at bryde aftalen efter sæsonen. Vi har nu udnyttet den option, lyder det på hjemmesiden i en udtalelse fra bestyrelsesformand Daniel Levy.

Tim Sherwood overtog managersædet i klubben i december 2013, da Tottenham fyrede André Villas-Boas.

Sherwood kom til Tottenham i 2008 som assistent og har siden været både teknisk koordinator og leder af udviklingsafdelingen, inden han overtog managerposten.

- Jeg vil gerne sige tak for hans indsats i årene hos os. Vi ønsker ham succes i manager-karrieren, siger Daniel Levy.

Tottenham endte som nummer seks i Premier League i den netop overståede sæson, hvilket giver adgang til Europa League-turneringen.

Nu skal klubben finde en ny manager til at styre holdet i den kommende sæson.

- Vi skal bygge videre på denne sæson, udvikle vores potentiale og inspirere til den slags indsatser, som vi forbinder med vores fantastiske klub, siger Daniel Levy.

På rygteplan har Ajax-træner Frank de Boer i et stykke tid været favorit til at overtage jobbet, hvis Tottenham valgte at udnytte klausulen og fyre Sherwood.

London-klubben har dog tidligere nægtet, at den har været i kontakt med Frank de Boer, som det ellers blev fremlagt fra Ajax' side.

Hvis klubben ender med at hente Frank de Boer til England, bliver det til en gensyn mellem de Boer og Christian Eriksen, der i mange år arbejdede sammen i Ajax, inden den danske angrebsprofil skiftede til Tottenham.

Frank de Boer og Ajax vandt det hollandske mesterskab i denne sæson.