Erindringer fra Lennart Larson

Han har været sognerådsformand, byrådsmedlem, rådmand, folketingsmedlem og aktiv erhvervsmand i mere end fem årtier. I dag udkommer hans erindringer, "At vove er at leve".

30 års lokalhistorie fra nøgleperson

Han har været sognerådsformand, byrådsmedlem, rådmand, folketingsmedlem og aktiv erhvervsmand i mere end fem årtier. I dag udkommer hans erindringer, "At vove er at leve".

Lennart Larson startede sin karriere som politiker i Paarup Sogneråd i 1962. Han blev hurtigt formand for Rådet, og da det blev nedlagt blev han valgt ind i Odense Byråd for partiet Venstre. Her sad han i 28 år, og samtidig oplevede han også at blive medlem af folketinget og blive rådmand i Odense.

Men selvom Lennart Larson har været politiker det meste af sit liv, så er der også blevet tid til en aktiv erhvervskarriere. Han har været direktør på Odense Textilfabrik og indehaver af en konfektionsfabrik. Da han forlod odenseansk lokalpolitik i 1997, slog han sig ned som pølsemand på Langeland.

Lennart Larson har især gjort sig bemærket i odenseansk lokalpolitik for to store sager. Som formand for Danske Fjernvarmeværkers Forening, var Lennart Larson politikeren der i 1978 fik gennemført fjernvarmen i hele Odense. I 90erne gjorde Larson sig især bemærket som fadder til Odense Banegårdcenter.

Centeret har som bekendt været diskuteret til hudløshed, og især arkitekturen har været udsat for heftig kritik. Og i sin bog tilslutter centrets fadder sig kritikken.

"Da byggeriet var færdigt, fik det desværre en stram anonym karakter. Centret virker uhyre anonymt uden visuelle arkitektoniske overraskelser, der kunne være byens monumentale visitkort", skriver Lennart Larson blandt andet.

Bogen er rigt illustreret med historiske tegninger og fotografier fra Larsons lange karriere.

"At vove er at leve" er udgivet af Byhistorisk Udvalg og udkommer tirsdag