I det fynske folks tjeneste

Esbjerg og OB deler i den sidste puljekamp

Både Esbjerg og OB spillede frit og fik givet spilletid til flere reserver, inden alvoren går løs i weekenden.

Foto: Claus Fisker/Scanpix

 

Esbjerg og OB lukkede mandag aften nedrykningsspillets pulje 1 i Alka Superligaen med et underholdende opgør, der endte 1-1 foran 4710 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg var allerede sikker på at slutte sidst i pulje 1 og skal nu spille playoffkampe om overlevelse. Vestjyderne møder AGF i weekenden i den første af to kampe.

Taberen skal derefter møde taberen af Horsens-Viborg. Taberen af den kamp rykker direkte ned i 1. division.

OB slutter toer i puljen og skal nu møde Silkeborg næste gang i første del af jagten på en syvendeplads, der giver en kamp om en plads i Europa League-kvalifikationen.

På trods af at kampen var uden den store betydning, ville begge hold gerne frem på banen og angribe modstanderens mål.

Læs også Overvejede karrierestop: OB-spiller fik hadbeskeder

Awer Mabil bragte således hjemmeholdet foran med 1-0 allerede efter blot otte minutters spil, da han fra kanten af feltet trykkede af og med god hjælp fra en OB-forsvarer kunne se bolden ændre retning og gå i mål.

Føringen varede dog ikke længe, idet Esbjerg-forsvareren Jeppe Brinch kort efter mistimede en lang bold og forærede Joan Edmundsson en friløber. Færingen takkede for gæstfriheden og sparkede sikkert udligningen i nettet.

Det angrebslystne spil fortsatte efter pausen, hvor især esbjergenserne tilspillede sig adskillige gode muligheder uden dog at få bolden sparket det sidste stykke over stregen.

Læs også OB-helt er lettet over superliga-redning

Som tiden skred frem, faldt intensiteten i opgøret, og mandskaberne lignede nogle, der havde tankerne på den kommende weekend.

Der faldt derfor ikke yderligere scoringer, og de sidste minutter blev brugt på boldflytteri.