Esbjerg svækket mod OB

Det bliver uden tre af Esbjergs profiler, når jyderne kommer til Odense fredag aften i Superligaen.

Med Jonas Knudsen, Jeppe Andersen og senest Lasse Rise ude med skader er der lagt op til en test af Esbjerg-truppens bredde i fodboldkampen i Alka Superligaen ude mod OB fredag aften.

- Nu skal vi vise, vi har den bredde i truppen, som vi regner med. Vi er i en situation, hvor vi har behov for point, og hvor vi er tvunget til at erstatte stamspillere.

- Det åbner en fantastisk mulighed for andre spillere, der kan gå ind og vise det niveau, der skal til. Bedømt ud fra træningen er jeg ikke i tvivl om, at de har niveauet.

- Nu skal de vise det i kamp, og det er jeg overbevist om, at de kan, siger Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Han hentyder til spillere som Emil Lyng, Kevin Mensah, Michael Almebäck og Daniel Larsson, som i Odense kan få mere spilletid, end de har været vant til på det seneste.

Niels Frederiksen betragter OB som et hold i fremgang, især på hjemmebane, hvor holdet er ubesejret i seks kampe i træk og senest vandt 1-0 over FC København.

- OB har fokus på defensiven, holdet har offensive individualister i Rasmus Falk og Emil Larsen, og unge Mikkel Desler har gjort sit til, at det er gået fint i foråret.

- Jeg kender ikke banen i Odense, men håber, at vi får mulighed for at udfolde vore fodboldmæssige styrker.

- Dog er vi et andet sted, når vi skal spille en bundkamp på udebane, som vil blive præget af energi, fight og dueller, siger Niels Frederiksen.

En af forårets mest fremtrædende Esbjerg-angribere, Lasse Rise, vred om på anklen under træning onsdag og er ukampdygtig mod OB.

Han ventes dog klar til kommende opgaver. Jeppe Brinch og Mick van Buren, der har været ude af holdet på grund af sportsbrok siden oktober, er nye i Esbjergs trup.

Kampen mellem OB og Esbjerg fløjtes i gang fredag klokken 18.30.