I det fynske folks tjeneste

Et års arbejde udskudt: Maja må vente på OL

Alverdens flag skulle fredag vaje i Tokyo til åbningen af de olympiske lege, men det er rykket til 2021. For den fynske bueskytte Maja Jager betyder det, at et års arbejde bliver udskudt.

Maja Jager skulle have været til OL i Tokyo, men i stedet træner hun på en græsmark i Brøndby. Foto: Lasse Frost

Hun skulle fredag have stået i de danske farver til åbningsceremonien til OL i Tokyo. I stedet går Maja Jager rundt på en græsmark i regnvejr og træner i Brøndby.

Det er lidt træls, det bliver udskudt, når man var klar og havde set frem til det.

Maja Jager, bueskytte, Brøndby

- Det er lidt træls, det bliver udskudt, når man var klar og havde set frem til det og arbejdet meget målrettet på det. Så det er selvfølgelig ærgerligt, fortæller hun. 

Læs også Europa nærmer sig: OB tager første stik mod Horsens

Allerede før, OL blev udskuldt, kvalificerede den 28-årige bueskytte sig som den første atlet, der blev udtaget af Dansk Idrætsforbund og Team Danmark.

Hun har derfor længe ventet på at kunne tage til legene i Tokyo - en ventetid, der nu er forlænget med et år.

- Det var noget, man lige skulle sluge og omstille hovedet på, fortæller bueskytten Maja Jager. 

Drømmen om den olympiske atmosfære 

Med syv timers daglig træning på den 70 meter lange bane har hun fulgt et nøje planlagt træningsprogram frem til i dag. Pandemien og udbruddet af coronavirus har dog sat en stopper for medaljedrømmene.

- Vi justerer lidt på træningen, eftesom alle planer har ændret sig. Denne sæson er gået helt i vasken. Der har slet ikke været nogle internationale turneringer, så vi er gået tilbage til vintertræning for at få det meste ud af det, siger Maja Jager.

Læs også Fynsk etape rammes: Dansk Tour-start risikerer at blive udskudt

Maja Jager kommer fra Broby Bueskytte Klub og blev i 2013 verdensmester og efterfølgende kåret som årets sportsnavn i Danmark. Efter at have deltaget ved OL i London i 2012 kvalificerede hun sig ikke til legende i Rio de Janeiro fire år senere. Derfor var hun i år klar til olympisk comeback.

Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme til Tokyo og være en del af den atmosfære, der er til OL. 

Maja Jager, bueskytte, Brøndby

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme til Tokyo og være en del af den atmosfære, der er til OL. Bueskydning er en relativ lille sport, så selv til de store stævner, hvor vi har stået til medaljematch, er der ikke meget publikum. Til OL er det en hel anden oplevelse, hvor der er flere tusinde tilskuere, siger Maja Jager.

Læs også Odense Håndbold sultne efter sejr

Den fynske OL-atlet vil bruge tiden frem til et muligt OL til sommer til at træne hårdere og tage kurser til sin uddannelse i Bioinformatik og systembiologi på DTU.

- Det, at jeg er bedre stillet nu, fordi vi har optimeret op til OL, gør, at jeg forhåbentligt kan rykke mig endnu længere, når vi når frem til næste OL.