I det fynske folks tjeneste

Et velment puf: Unges ledighed skal brydes mandag

Den Fynske Spilfabrik i Årslev danner mandag rammen om et arrangement som skal hjælpe unge mellem 15 og 30 år væk fra kontanthjælp.

Otte ud af ti deltagere har sluppet kontanthjælpen, oplyser "Bryd unge ledighed nu!". Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Arbejdsløse fynboer mellem 15 og 30 år kan mandag på en boot camp få et skub frem mod et arbejde.

Det sker i Årslev mellem klokken 10.30 og 14.30 , hvor Den Fynske Spilfabrik på Stationsvej 69 stiller lokaler til rådighed.

Her kan de unge møde erhvervsfolk, som med organisationen "Bryd Unges Ledighed NU!" i ryggen, vil agere mentorer.

Mentorordningen ”Bryd Unges Ledighed NU!” er et samarbejde mellem kommuner og erhvervslivet, og nye tal viser, at ordningen har fået otte ud af ti unge væk fra kontanthjælpen og ind på arbejdsmarkedet eller i praktik, i lære eller ind på en uddannelse

Boot campen er denne gang rettet mod unge fra Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner.

- Vores initiativ har medvirket til hurtigt at få de unge i job og uddannelse. Desuden hjælper den skræddersyede og individualiserede vejledning fra erhvervsmentorerne til, at de unge bliver bedre til at holde fast i et job eller en uddannelse. Og her er boot campen en god anledning for de unge til at kickstarte den positive udvikling, siger Cathrine Klokkedal, projektkonsulent i "Bryd Unges Ledighed NU!".

Læs mere om "Bryd Unges Ledighed NU!" her