EU-valget er kommet godt fra start i Assens

Knap 368.000 fynboer har søndag kunnet vælge, hvilke 13 danske politikere de vil have til at repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet. I Assens er valget kommet godt fra start.

Denne søndag er det ottende gang, at dansker stemmer til Europa-Parlamentsvalget. Et valg, der normalt ikke trækker så mange til stemmenoksen - heller ikke i Assens.

- Når man sammenligner med kommunalvalg og folketingsvalg, så er Europa-Parlamentsvalget lidt utraditionelt. Jeg kan sige, at der var kun en vælger, da vi lige åbnede valgstedet, og der åbner vi jo alle boksene. men her på det sidste er der kommet rigtig mange mennesker, siger henrik Hansen, valgformand i Assens Arena.

Bedre end sidst

Som vagformand er det Henrik Hansens opgave at opgøre stemmeprocenten fire gange i løbet af dagen, og allerede ved første opgørelse klokken 11 var der godt nyt:

- Jeg ved ikke, om det er lidt overraskende, men valgprocenten sidste gang lå på 11,1, og nu ligger den på 15,1, så det er faktisk fire procentpoint mere denne gang.

Stemmeprocenten sidste gang lå på lige knap 60 procent, altså noget lavere end ved et folketingsvalg, og der er også en langt større gruppe vælgere, der er tvivlere til EU-valgene.