Euroæerne fra Fyn - 7. maj

Spaniens hovedstad Madrid er også hjemby for fynske Lone Eidseth. Til daglig arbejder hun på den danske ambassade i byens midtpunkt - i fritiden går hun bl.a. på falkejagt sammen med kæresten Javier Revuelta.

-

Hvis det stod til Lone Eidseth fra Nordfyn, så foregik transporten rundt i Madrid på cykel. Men ingen cyklister ses i den spanske hovedstad - det er helt og holdent bilernes domæne. Derfor må den inkarnerede cyklist foreløbigt undvære det foretrukne transportmiddel.

Til gengæld føler fynboen ikke særligt mange afsavn ved at være bosat i Spanien. I snart fire år har hun arbejdet i Madrid. Som eksportrådgiver på den danske ambassade med speciale inden for bl.a. IT, design og tøj.

Det er i fritiden Lone Eidseth især har taget Spanien til sig. Sammen med spanske venner går turen ofte ud i byen, hvor aftensmaden indta?s på en typisk tapasbar. En bar hvor små portioner lokale delikatesser indta?s typisk stående ved baren.

Fritiden involverer også kæresten Javier Revuelta. Sammen går parret på jagt med falk. Ikke med gevær, men med en levende jagtfalk der på sin herres ordrer nedlægger bytte så som kaniner og fasaner.

En anden fritids

www.ecospheres.dk (dansk site for økosystemerne)

www.tourspain.es (turisme i Spanien)

www.embajadadinamarca.es