Europæerne fra Fyn

Ny serie på 16 programmer ta?r seerne med rundt til fynboer, der har bosat sig i Europa. Første program sendes tirsdag den 27. april.

-

Ny serie på 16 programmer ta?r seerne med rundt til fynboer, der har bosat sig i Europa. Første program sendes tirsdag den 27. april.

\"Europæerne fra Fyn\" er ved at være klar til at løbe over skærmen på TV 2/FYN. De første af i alt 16 programmer ligger parat. 16 programmer der bringer seerne rundt til i alt 11 lande i Europa.

I det første program møder vi gartner-ægteparret Benny Hansen og Janne Valentin Lassen, som sammen driver gartneriet Europlantas uden for byen Coin i Sydspanien. Her er desuden 22 spanske ansatte som er med til at producere halvanden million blomster til det spanske marked årligt.

Familien tæller også datteren Laura, som seerne møder både i skolen samt i hjemmet. Hvordan familiens hverdag er i Andalusien, hvilke glæder og hvilke afsavn det har betydet at forlade Fyn, kan man se tirsdag den 27. april klokken 19.30.

I det andet program - der bliver sendt fredag den 30. april - går turen til Madrid. Her bor og arbejder Lone Eidseth. Arbejdet består af en dagligdag som eksportrådgiver på den kgl. danske ambassade i Madrids pulserende bymidte, mens fritiden leves i udkanten af byen.

For Lone har rejsen fra Nordfyn til Spanien betydet, at hun i dag har købt nyt hus med sin spanske kæreste Ravier. Sammen dyrker de en fritids-aktivitet det ville være umuligt at gøre i Danmark - de går nemlig på jagt med en jagtfalk. Progammet om Lone Eidseth og hendes spanske liv sender vi fredag den 30. april klokken 19.30.

\"Europæerne fra Fyn\" fortsætter derefter i yderligere syv uger. Hver uge sendes programmerne tirsdag og fredag. De lande der besøges er England, Skotland, Irland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland, Frankrig, Grækenland, Østrig og Italien.

For hele serien gælder, at der udover selve tv-programmerne vil ligge yderligere materiale på TV 2/FYN?s hjemmeside. Det være sig flere interviews med de medvirkende, samt informationer om de pågældende lande.