Europæerne fra Fyn - 4. maj

TV 2/FYN?s nye serie \"Europæerne fra Fyn\" lægger i det første af 16 programmer ud med en fynsk familie, der driver et gartneri i Sydspanien.

-

 

BENNY HANSEN & JANNE VALENTIN LASSEN

 

Det var en interrail-ferie der førte Janne Valentin Lassen og Benny Hansen fra Midtfyn til byen Coin nær Malaga i Sydspanien. Et besøg på et gartneri blev til et arbejde. Et arbejde de nu har haft i over 10 år. Benny som administrerende direktør på gartneriet Europlantas, mens Janne arbejder som sekretær samme sted.

 I alt er der 24 ansatte i gartneriet, der producerer 1,5 millioner blomster til det spanske marked årligt.

Familien tæller også datteren Laura på fire år. Hun går i den lokale skole i Coin. For hende har forældrenes valg betydet, at hun trods sine kun fire år allerede taler dansk, spansk og engelsk. Det sidste skyldes, at hun et par gange om ugen bliver hentet i skolen af familiens engelske hushjælp Linda.

Coin tæller i alt cirka 20.000 indbyggere og ligger oppe i bjergene lidt sydøst for storbyen Malaga. Kort derfra ligger også selve kyststrækningen, hvor op imod 35.000 danskere har bosat sig. For den fynske gartner-familie er det dog ikke danskerne der trækker. De har bygget en hverdag op med spanske vennner - og venner fra mange andre nationaliteter.

Det har på mange måder krævet tilvending at flytte fra Fyn til Sydspanien. Somrene bliver utroligt varme - med op til 46-47 grader i dagtimerne, og hele uger, hvor nattetemperaturen ikke kommer under 30 grader.

Fremtiden for familien er og bliver Spanien. Dog med den tilføjelse, at Janne drømmer om et hus på Fyn. Gerne ned til skov og strand. Hvor det er muligt et par måneder om året så båndene til familien på Fyn kan forblive tætte.

www.tourspain.es