I det fynske folks tjeneste

Europæerne fra Fyn - GER

-

-

TYSKLAND

Susanne Ritter-Olsen
For 10 år siden rejste, nu 33-årige, Susanne Olsen på jobudveksling i Schweiz. Hun boede dengang i Søndersø og havde færdiggjort en uddannelse som speditør. Skæbnen ville at hun mødte sit livs kærlighed, en schweizer som hun nu er gift og har tre børn med. - Jeg betragter mig som en slags frivillig ambassadør for Danmark, siger Susanne med det schweiziske efternavn Ritter. Ægtefællen har sin egen EDB-virksomhed i Basel, men p.g.a. af de lavere huspriser, har de bosat sig i Rümmingen i det sydvestlige Tyskland, med kun 10 km til firmaet i Schweiz.


Susanne Ritter-Olsen med sønnen Simon

Familie-direktør
Susanne Ritter-Olsen kalder sig selv for \"familie-direktør\". - Derhjemme kigger man skævt til kvinder, der vælger at gå derhjemme. Her i det tyske bliver arbejdet i hjemmet værdsat, fortæller hun. Men trods sit fuldtidsjob med familien, har hun påbegyndt en 4-årig uddannelse som sjælesørger. I Danmark findes der ikke noget tilsvarende, men en sjælesørgers opgave varetages typisk af præsterne i Danmark.
Susanne er nemlig meget engageret i en evangelske frikirke i lokalsamfundet, og arbejder med bofællesskaber for unge mennesker, der har tilpasningsvanskeligheder.

Se programmet fra Tyskland her

Læs mere...

- om byen Rümmingen (på tysk)
- om turistmålet Schweiz

 


Om Tyskland

I Tyskland har vi 82.087.000 naboer. Hovedstaden er Berlin, men tidligere var der også hovedstad i Bonn. Indtil 1990 var Tyskland delt i et øst og et vest, men efter genforeningen blev parlamentet samlet i landets største by, Berlin. Overgangen fra planøkonomi til markedsøkonomi har været vanskelig for det tidligere Østtyskland, og der er stadig en skævhed i indtjening, levestandard og arbejdsløshed mellem det østlige og vestlige Tyskland.
Vesttyskland var med fra starten, da Det Europæiske Fællesskab blev grundlagt i 1952. I.f.m. genforeningen i 1990, blev også det østlige Tyskland medlem af den nuværende Europæiske Union.

Fakta

- Tyskland er det største land i EU
- det er nok derfor Tyskland alene står for 25% af EUs eksport
- Tyskland er den største industrimagt i EU
- landet har flest kilometer jernbane i.f.t. størrelse
- tyskerne er det folk i EU, der bruger flest penge på turisme