I det fynske folks tjeneste

Europæerne fra Fyn - Hovedside

-

-

I serien portrætterer vi 16 fynboer, der har forladt deres hjemstavn og er flyttet ud i Europa. Igennem disse menneskers liv, glæder/sorger og erfaringer i \"det fremmede\", får seeren en anden indgang til dét Europa, der ligger så nært, men som alligevel ofte virker uforståeligt.

Læs om de medvirkende ved at klikke her

Den 1. maj 2004 er EU udvidet med 10 lande, og bevægeligheden mellem medlemslandene gjort meget lettere. Vil det påvirke vores opfattelse af hvordan Europa ser ud? EU bliver fysisk større, men i vores bevidsthed bliver Europa mindre. Ikke mindst hos de fynboer, der oplever \"det fremmede\" som hverdag. 


Startdato 4. maj 2004

Fordomme om Europa
Vi har alle masser af viden om Europa. Især kendskab der stammer fra ferierne i Frankrig, Spanien og hvor turen ellers går hen. Men når det gælder om at forstå, hvordan det daglige liv leves disse steder, så er det fordommene tager over. Derfor opstod ideen med at møde en række fynboer, der har bosat sig i det fremmede. De har forhåbentlig en historie at fortælle, som gør os klogere på Europa. 

Hver tirsdag og fredag fra 4. maj, undtaget dog 11. maj, hvor TV2 sender optakt til det royale bryllup, samt 14. maj hvor bryllupet finder sted, viser TV2/Fyn serien \"Europæerne fra Fyn\". Sidste afsnit vises 2. juli.

Læs mere...

- om de 16 portrætterede fynboer
- i pressemeddelelse for serien

 

 

Støttes af EU
Ideen fandt gehør i Europa Kommissionen, der er gået ind i projektet med halvdelen af finansieringen - cirka 750.000 kr. Europa Kommissionen går ind i projektet økonomisk, men har ingen indholdsmæssig indflydelse.

Læs mere...

- om den Europæiske Union


 

 

Redaktionen kan kontaktes på email:
europa@tv2fyn.dk