Europæerne fra Fyn - ITA

-

-

ITALIEN

ROM
Poul Skytte Christoffersen
58-årige Poul Skytte Christoffersen er Danmarks ambassadør i Italien. Sydfynboen fra Haastrup ved Faaborg har haft en karriere som få. Som barn i først landsbyskolen, siden i Faaborg gik det til skolegang på Sorø Akademi. Undervejs i gymnasiet blev et års skoleophold i high school i Californien i USA afgørende. Her blev interessen for international politik skabt. Det var derfor oplagt, at Poul Skytte Christoffersen efter endt militærtjeneste på Svanemøllen Kaserne, læste cand.polit. på Københavns Universitet.

I 1973 fik Poul Skytte Christoffersen sit første stilling - i Udenrigsministeriet. Her blev interessen for EF - i dag EU - skabt. I 1977 fik han sin første udepost, hvilket var EF-repræsentationen i Bruxelles. Her har karrieren forløbet i opadgåene retning frem til 1995, hvor han blev Danmarks faste repræsentant  - en slags ambassadør - i EU. Her er arbejdet og energien blev brugt på regeringskonferencer hver gang der skulle skrives nye EU-traktater. Posten førte til rollen som chef for 80 ansatte.


Poul Skytte Christoffersen bor i Rom og er gift med italienske Rosanna

Gift italiensk
På det private plan er Poul Skytte Christoffersen gift med italienske Rosanna. Sammen har parret tre børn - Monika på 27, Stefan på 24 og Chiara på 10 år. De to ældste børn er henholdsvis advokat og studerende i Belgien i dag, mens Chiara bor hos forældrene og går i skole i Rom.

Udover den nuværende titel af ambassadør i Italien, bestrider Poul Skytte Christoffersen stillingen som ulønnet næstformand i bestyrelsen for World Food Program under FN. 80 procent af dette arbejde er knyttet til nødhjælp i forbindelse med krige og hungerskatastrofer. Efter planen skal Poul Skytte Christoffersen være formand for bestyrelsen næste år.

Læs mere...

- om den danske ambassade

 

 

MONTEFIASCONE
Charlotte Juhler
Charlotte Juhler bor sammen med sønnerne Ian og Thomas samt ægtemanden Lanfranco, i byen Montefiascone ved Bolsena-søen nord for Rom. Hendes job er ridelærer på et nærliggende slot.

Heste er også Charlottes store lidenskab. De fik ikke mindst en stor rolle hos hende for to år siden, hvor hun gennemgik en operation og efterfølgende kemokur mod brystkræft. I den periode red hun ofte ture ud i landskabet. - Hestene blev min redning, siger hun i dag.
Heste bliver formentlig også hendes fremtid, da hun for øjeblikket leder efter et egnet stykke jord i nærheden af Montefiascone. Her ønsker hun at oprette sin egen rideskole. Med vægten lagt på rideture - trekking-ture - ud i den smukke og bjergrige Lazio-region.


Charlotte Juhler i italienske omgivelser

Er blevet italiener
For Charlotte Juhler Verdecchia har årene i Italien betydet, at det danske i hende langsomt, men sikkert er blevet pillet ud. I starten holdt hun sig til danske spisetider og sengetider for børnene. Den kamp er opgivet. Nu er hjemmet lige så italiensk som naboens, det vil sige man spiser aftensmad henad otte-halvni.
En anden kamp kæmper hun dog fortsat. Det er forsøget på at give sine sønner den bedst mulige skolegang. I de offentlige skoler i Italien er der ikke megen plads til kreative fag. Derfor går sønnen Ian på 13 til violin i fritiden, mens Thomas på 9 hver uge går på en kreative skole med vægten lagt på billedkunst.

Se indslaget fra Montefiascone her

Om Italien
Der bor 56.735.000 mennesker i \"støvlelandet\", der har fået sit kælenavn fra den geografiske form. Italien var en af de oprindelige seks nationer, der grundlagde Det Europæiske Fællesskab i 1952. Italien er i dag en republik med præsident og to politiske kamre, men indtil 1946 var det officielt et kongedømme. I 1861 blev Victor Emmanuel indsat som konge, men kongedømmet blev afbrudt af diktatoren Benito Mussolini, der tog magten. Året efter anden verdenskrigs afslutning, afskaffedes kongedømmet ved en folkeafstemning.

Fakta

- Italiens industri er højt udviklet, men må importere det meste af sin energi
- Italien er det EU-land, der giver mindst af BNP til udviklingsbistand

Oversigt

    Oversigt