I det fynske folks tjeneste

Europæerne fra Fyn - LAT

-

-

LETLAND

Thomas Kenne Thomsen
33-årige Thomas Kenne Thomsen er cykelhandlerens søn fra Stenstrup, som forlod Fyn og siden har arbejdet sig rundt i verden. Med 10 ansatte udner sig, sælger han i dag smøreolier for Castrol og BP i de baltiske lande.


Thomas Kenne i Riga

Forhistorien består af studentereksamen på Midtfyns Gymnasium i Ringe, militærtid hos Det Fynske Livregiment i Odense, samt et kort periode som HA-studerende i Århus. Men sin uddannelse fik han hos A.P. Møller, hvilket i en periode sendte ham til Dubai. Siden skiftede han i midten af 90\'erne til Dandy, og var med til at åbne markedet for tyggegummi i Ukraine. 

I 1997 kom han til Riga - ligeledes for Dandy - hvor han var frem til udgangen af 1999. Her skiftede han over til Castrol, som kort efter blev overtaget af BP. Lange arbejdsuger - på omkring de 50 timer - og rejseaktivitet rundt i Baltikum er prisen for at være chef for 10 ansatte.

Lidenskab for biler
Privat er han gift med den dyrlægestuderende Kristine. Sammen har de børnene Thomas Kristoffer Thomasen på knap 5 år og datteren Isabella Viktoria på knap 3 år. Familien bor i eget hus i et af de bedre kvarterer i Riga. Her bor også en flok hunde, hvilket er familiens store lidenskab. Apropos


En tur i Kennes BMW

lidenskab er biler en anden af slagsen. Thomas er ejer af flere Mercedes?er og en BMW Z3 Coupé. Biler der hver især ville koste formuer i Danmark, men som med Letlands lave afgiftssystem er til at komme i nærheden af.

Fremtiden for familien er næppe Fyn. Omend Thomas Kenne Thomsen har købt en ejendom nordvest for Svendborg. Her tilbringes ferierne, så børnene får kontakt til den fynske familie. 

Om Letland
Der er kun ca. halvt så mange indbyggere i Letland, som i Danmark; 2.354.000 bor der i den baltiske stat. Letland var tidligere en sovjetisk republik, men erklærede sig i 1991 uafhængig af Sovjetunionen. Det skete samtidig med de to øvrige baltiske stater; Estland og Litauen.
Landet er en af de helt nye EU-stater, der indtræder i unionen den 1. maj 2004.

Fakta

- mændene i Letland har den laveste forventede levetid i EU (64,1 år)